Siyonistlerden Suriye İtirafı

Siyonistlerden Suriye İtirafı

İsrail medyası, Suudi Arabistan'ın Suriye ile aralarındaki ilişkileri normalleştirmek için diyalog yürüttüğünü, ve Bahreyn'in ise birçok nedenden dolayı Suriyelilerle çalıştığını belirtti ve artık Suriye'de bölünme olmayacak dedi.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail medyası, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yönetiminin istikrarını " bir gerçeklik" olarak değerlendirerek "Suriye'yi dağıtma fikrinin artık gerçekçi olmadığını itiraf etti.

İsrail'in "Makor Rishon" internet sitesinde yer alan bir makalede, Körfez Arap rejimlerinin Suriye-İran ilişkilerini birbirinden ayıramadıklarını kabul ettikten sonra "Suriye'de herşey bitti" diye yazdı.

Web sitesi, Suudi Arabistan'ın Suriye ile aralarındaki ilişkileri normalleştirmek için bir diyalog yürüttüğüne dikkat çekerken, BAE ve Bahreynliler, makaleye göre İran kontrolünü zayıflatma arzusu da dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı Suriyelilerle çalışıyor.

Geçen Pazartesi günü, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail'in Golan Tepeleri'nin işgalini sürdürmekte ısrar ettiğini ilan ederek, "Suriye'deki İran varlığını sona erdirmek" için çalışmaya devam etme sözü verdi.