Siyonistlerden Boykot İtirafı!

Siyonistlerden Boykot İtirafı!

İsrail gazetesi “Haaretz”, 8 aydır devam eden savaşın ardından İsrail hükümetinin tek bir başarısı olmadığını, aksine her düzeyde bir dizi başarısızlık ve zararla karşı karşıya olduğunu vurguladı

Gazete, “İsrail'in” ekonomisine ve statüsüne zarar verecek Avrupa kararlarının “gelgit dalgasına” maruz kaldığını ve devam eden savaş döneminde “neredeyse her gün” “küresel yatırımlar için cazip” olduğu fikrini erozyona uğratan dış kararlara maruz kaldığını açıkladı.

Boykotun genişlediğini ve İsrail'de hayat pahalılığı ve rekabet gücü üzerinde uzun vadeli bir etkisi olacağını vurgulayan gazete, İsrail'in son aylarda birçok cephede süren savaş nedeniyle fiyatlarda artışa tanık olduğuna dikkat çekti.

Haaretz bunun göstergeleri olarak Yemen'den gelen füze tehdidi nedeniyle nakliye fiyatlarındaki artışı gösterdi.

Gazete, ekonomik krizin “hayat pahalılığını ele almada başarısız olan” dikkati dağılmış bir hükümet tarafından daha da kötüleştirildiğini belirtti.

Bloomberg'in haberine göre, işgal varlığını izole etmeye yönelik son girişimde Kolombiya Ticaret Bakanlığı, Gazze Şeridi'ne yönelik savaşını sürdüren İsrail'e kömür ihracatının sınırlandırılması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı