Siyonistler Tutuklu Çocuklara İşkence Yapmış

Siyonistler Tutuklu Çocuklara İşkence Yapmış

Resmi: İsrail tutuklu 170 Filistinli çocuğa işkence yaptı

Filistin Sosyal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Assem Khamis, şu anda İsrail tarafından hapsedilen 170 Filistinli çocuğun hepsinin çeşitli taciz ve işkence biçimlerine maruz kaldığını söyledi.

Pazar günü Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen silahlı çatışmalarda çocuklara yönelik ağır ihlallerin önlenmesi konulu bölgesel konferans öncesinde konuşan Khamis, 2005'ten 2022'ye kadar İsrail'in 7.500 Filistinli çocuğu gözaltına aldığını ve Filistin Devleti'nin hepsini korumaya istekli olduğunu sözlerine ekledi.

"İsrail işgali, kalıcı ve sürekli bir girişimle Filistinli çocukların yaşamlarını engellemeye çalışıyor ve onları tutuklamalarla, tacizlerle hedef alıyor, şiddet ve tehditlere maruz bırakıyor" dedi.

İsrail'i tutmaya çağırdı; Filistinli çocukları koruyabilmesi, bakabilmesi ve rehabilite edebilmesi için Kalkınma Bakanlığı'na destek vermenin yanı sıra uluslararası mahkemeler nezdinde çocuk haklarıyla ilgili ihlallerden sorumlu işgalci devlet.

Khamis ayrıca, İsrail'in çocuk hakları ihlallerini belgeleyen uluslararası kuruluşlara ve Filistin kurumlarına destek, yardım ve yakında Ürdün Krallığı'nın ev sahipliği yapacağı Filistin Çocuk Konferansı'na katılım sağlamaya ek olarak çağrıda bulundu.

Arap Ligi ayrıca uluslararası toplumu müdahale etmeye ve İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik ihlallerini durdurmak ve onların haklarının ve güvenliklerinin korunmasını sağlamak için ciddi şekilde çalışmaya çağırdı.

Kaynak: TEVHİDHABER