Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Siyonistler “İsrail Ordusu Dostları Platformu” Kurarken, Biz...

Siyonistler "İsrail Ordusu Dostları Platformu" Kurarken, Biz Kimin Dostlarıyız?

Siyonist İsrail rejimi genelkurmay başkanı Gabi Ashkenazi"nin son Amerikan ziyareti, bölgesel gelişmeler açısından bir dönüm noktasını oluşturuyor.

İran İslam Cumhuriyeti"nin Suriye, Hizbullah, Hamas, Filistin İslami Cihad ve diğer direniş örgütleri liderleri ile Şam ve Tahran"da gerçekleştirdiği tarihi zirvelere eş zamanlı olarak Amerika"ya giden İsrail Genelkurmay Başkanı Ashkenazi, İran İslam Cumhuriyeti"ne karşı savaşa hazırlandıklarına dair açıkça beyanda bulundu"

Bu açıklama, siyonist rejim askeri ve politik liderliğinin şimdiye kadar İran"a karşı dillendirdiği "savaş" söyleminin en keskin ve net olanı...

Ashkenazi"nin bu açıklamasını "İsrail Ordusu"nun Dostları Platformu" adlı bir oluşumun verdiği akşam yemeğinde dile getirmesi çok anlamlı. Yani dünyanın değişik yerlerinde birileri açıkça Siyonist rejim ordusunun dostları olduğunu dile getiriyor ve bunu bir "platform" şeklinde deklare edebiliyor. Bu platform ile ilgili ileriki zamanlarda daha detaylı bilgiler sunmaya çalışacağız.

Şu kadarı var ki, bu platformu oluşturan unsurları bir noktada tebrik etmek gerekiyor. Zira onlar, İsrail ordusu gibi, işgalci, katliamcı, soykırımcı ve savaş suçlusu bir orduya "dost" olduklarını çekinmeden ilan edebiliyor. Bir cürettir bu...

Ashkenazi de bu platformda "İran"a karşı savaş ilanı"ndan söz ediyor.

Savaş ilanının gerekçesi ise şu:

- İsrail"in haritadan silinmesi gerektiğini söyleyen bir ülkenin nükleer enerji programı, İsrail"i ortadan kaldırma amaçlı askeri bir programdır ve İran nükleer silah üretme peşindedir.

- İran Ortadoğu"da Hamas, Hizbullah, İslami Cihad ve direniş hareketlerini destekleyip silahlandırmaktadır.

- İran İsrail"in güvenliği ve dünya barışı için en büyük bir tehdittir.

- İran İslam"ı dünyaya egemen kılmaya çalışmaktadır.

- İran, İsrail-Filistin barış görüşmelerini baltalamaktadır.

- İran bölgedeki ılımlı devletlerin altını oymaktadır.

Amerika"nın, Batı ülkelerinin ve siyonist İsrail rejiminin İran İslam Cumhuriyeti"ne yönelik suçlamaları aslında 30 yıldır kesintisiz olarak sürmektedir. Ancak İslam devriminin zafere ulaşmasıyla birlikte başvurulan tüm saldırı, komplo, savaş, ambargo yöntemleri İran İslam Cumhuriyeti"ni ilke ve hedeflerinden bir adım dahi olsun geri adım attıramayınca, son olarak İran"ın nükleer enerji programını gerekçe göstererek, İran"a büyük bir saldırı hazırlığına girdiler. Bu saldırı planları içinde Hizbullah, Hamas ve Suriye"nin de hedefte olduğu belirtiliyor"

Uzun süredir "Ortadoğu"da Yeni Savaş" rüzgarları esiyordu"

Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze"ye yönelik gerçekleştirdiği ve büyük bir yenilgiyle sonuçlanan saldırılar, aslında bu savaşın bir parçası durumundaydı.

Siyonist rejim hem Hizbullah"ı, hem de Hamas hükümetini bütünüyle tasfiye etmeyi planlamıştı. Ancak vahşice gerçekleştirdiği katliamlara rağmen, İslami direniş karşısında bozguna uğrayan siyonist rejim, aldığı yenilgilerin arkasında İran"ın bu direniş hareketlerine sağladığı desteğin bulunduğunu ileri sürerek, tehdidin asıl kaynağında yok edilmesi gerektiği planlarını yapmaya başladı"

Yani İran yenilgiye uğratılamazsa, Hizbullah ve Hamas"ı yenilgiye uğratmak da mümkün olamayacak"

Ashkenazi"nin New York"taki açıklamaları da buna odaklanmış durumda..

Ashkenazi"ye göre, İran, Hizbullah, Hamas, İslami Cihad ve diğer Filistin direniş hareketleriyle birlikte İsrail"i ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu durum İsrail"in şimdiye kadar karşılaştığı en büyük tehdit. O halde artık İran bir an önce durdurulmalı, yani cezalandırılmalıdır"

Siyonist rejim genelkurmay başkanının Amerika"da, Beyazsaray ve Pentagon"da askeri ve politik yetkililerle yaptığı görüşmelerin odağında "İran tehdidini ortadan kaldırma planları"nın bulunduğu da açıkça belirtildi.

Yani, ABD ile İsrail"in İran"a karşı bir savaş hazırlığı yaptığı belirtiliyor"

Böyle bir savaşın ne zaman çıkacağını söylemek mümkün değil, ama bölgesel çaptaki bir savaşın çok da ırak olmadığının altını çizmekte yarar var"

Siyonist rejim genelkurmay başkanı Ashkenazi'yi New York"ta Waldorf Astoria Hotel"inde ağırlayan "İsrail Ordusu dostları Platormu"na bir çift sözümüz olacak:

Sizler New York"tan dünyaya bir mesaj vererek, maddi ve manevi her alanda Siyonist rejim ordusunun yanında olduğunuzu ilan ettiniz"

Lübnan ve Filistin İslami Direnişi karşısında bozguna uğrayıp geri kaçan böyle bir ordunun dostları olmakla beyhude bir çabanın içine girmiş oldunuz. Zira, Seyyid Hasan Nasrullah"ın deyimiyle, gerçekte "bir örümcek yuvasından daha da zayıf" olan bu ordu, Allah"ın izniyle yakın zamanda tarihe karışacak ve Ortadoğu"dan kazınacaktır"

Sizler bu siyonist ordunun dostları olduğunuzu ilan etmekle, bize de şu ilanı yapma sorumluluğunu yüklediniz:

"Biz de Türkiyeli müslümanlar olarak, bu siyonist rejimi haritadan silecek olan İranlı, Lübnanlı, Filistinli tüm İslam savaşçılarının dostlarıyız; eğer yapabilecek hiçbir şeyimiz olmasa bile, ellerimizi Rabbimize açıp bu şerefli savaşçıların zaferi için dua edeceğiz. Zira bu savaşçılar, İslam Ümmeti"nin üzerindeki emperyalist ve siyonist sultayı kırıp Kudüs"ün özgürlük kapısını açacaklardır. Siz istediğiniz kadar Amerika"yı, Avrupa"yı arkanıza alın, istediğiniz kadar silahlarınıza güvenin. İslam savaşçılarının arkasındaki güç ise, alemlerin Rabbi olan Allah"tır; onun yerdeki ve gökteki orduları, gaybi askerleridir. Ve Allah kendi ordularının galip geleceğini ve şeytan hizbinin hüsrana uğrayacağını vadetmiştir...

Ve siz;

Ey İmam Humeyni'nin öğrencileri, ey ferec asrının korkusuz fedaileri, ey Sahibezzaman leşgeri, ey velayetin, İslam inkılabının sadık muhafızları, ellerinizden öperiz..!

Ey Ahmed Yasinlerin, Fethi Şikaki'lerin kahraman talebeleri, ey Kudüs'ün, arz-ı mübareke'nin oğulları! Ey direniş ve şehadet destanlarının arslanları, ellerinizden öperiz..!

Ey mukavemet semasının parıldayan yıldızları, ey Abbas Musevi'lerin İmad Muğniye'lerin varisleri, ey Kudüs yolunun şerefli erleri, ey Nasrullah'ın kardeşleri, ellerinizden öperiz..."

Tarihin bu dönüm noktasında, Ümmet büyük bir sınavla karşı karşıya"

Parolamız vahdet ve mukavemettir; şiarımız ise cihad ve şehadettir"

Bir not:

Tahran"da yapılan "Filistin Direniş Hareketleri Zirvesi"nde, direniş liderlerine hitaben bir konuşma yapan İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei kesin bir dille şunu söyledi:

"Siyonist rejimin ortadan kalkması yakındır ve siz buna şahit olacaksınız"!

Kalk ey Bilal..! Ezan okuma vaktidir şimdi...

velfecr

Bu yazı toplam 3058 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar