Siyonistler Hala Ders Almamış

Siyonistler Hala Ders Almamış

Hamas'ın askeri alandaki gerginliğin tırmanması tehdidine bulunmasının ardından İsrail, kuşatmayı gevşetme koşullarını açıkladı ve Birleşmiş Milletler Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini doğruladı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Kudüs - : İsrail, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas)'ın gerginliği tırmandırma tehdidine İsrail Gazze'deki kuşatmayı hafifletmek için çeşitli şartlar koyarak karşılık verdi ve İsrail Gazze şeridinin sınırlarına duvar inşasının tamamlandığını duyurdu. Birleşmiş Milletler, ablukanın Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştirdiğini doğruladı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz dün - İsrail işgal ordusunun 3 buçuk yıl sonra Gazze Şeridi sınırında bir duvar inşasını tamamlamasının kutlaması sırasında - Hamas'ın İsrail'in durdurmak için basit yöntemler kullandığını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Gazze'deki gerçeği değiştirmek için taleplerimiz basit ve net: Hamas'ın askeri yığılmasına son verilmesi, uzun vadeli bir sükunet ve esir ve kayıp askerlerimizin geri dönmesi." dedi

Gantz, Hamas hareketini boş tehditler olarak nitelendirdiği şeylerle meşgul olmaktansa bu meselelerle ilgilenmeye çağırdı.

İsrail Savunma Bakanlığı'na göre, inşa edilen duvar 65 kilometre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde ve radarlar, kameralar, bir deniz gözetleme sistemi ile donatılmış durumda

HAMAS'DAN TEHDİT

El Cezire'ye, konuşan Hamas Lideri hareketin siyasi ve askeri liderlerinin Gazze Şeridi'nde devam eden kuşatma, yeniden inşa konusundaki yavaşlık nedeni ile İsrail ile gerginliği yeniden tırmandırma konusunu gündeme aldıklarını belirtti.

Hamas lideri, bu seçeneklerin içinde halk arasındaki gerilimi tırmandırmak, deniz ablukasını direnişin gücüyle kırmak gibi planları olduğunu vurguladı

İsrail 21 Mayıs'ta ateşkesle sona eren savaşta 11 gün boyunca Gazze Şeridi'ne saldırdı; Gazze'deki Hükümet Enformasyon Dairesi'ne göre, saldırı 1.335 konutun tamamen veya ciddi şekilde tahrip olmasına neden oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı