Siyonistler Aksa'ya Baskın Düzenledi

Siyonistler Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Düzinelerce yerleşimci Perşembe sabahı, Filistinlilerin yarın camide Cuma sabahı namaz kılmaları için yaptığı çağrılar arasında, Siyonist düşman güçlerinin sıkı koruması altında Muğrabi Kapısı'ndan mübarek Mescid-i Aksa'yı bastı.

İşgal altındaki Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, düzinelerce yerleşimcinin art arda gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini, avlularını kışkırtıcı bir şekilde gezdiğini ve Talmud ayinleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

Düşman polisi, Kudüs'ten ve işgal altındaki Mescid-i Aksa'dan ibadet edenlerin girişini kısıtlamaya devam etti, kimliklerini kontrol etti ve bazılarını dış kapılarında gözaltına aldı ve farklı dönemlerde onlarca camiden sınır dışı etmeye devam etti.

Filistin "Safa" haber ajansı, Yahudileştirme planlarını engellemek için Kudüslülerin yarın Cuma günü Mescid-i Aksa'da Büyük Şafak'ı ihya etmek, öğle namazını kılmak ve camide toplanma ve kenetlenme zorunluluğunun doğması için çağrılar yapıldığını bildirdi. .

Saldırılar sırasında, düşman kuvvetleri yerleşimcilerin baskınını kolaylaştırmak için ibadet edenlerin ve konuşlu erkeklerin camisinin doğu bölgesini tahliye etti.

Mescid-i Aksa, Cuma ve Cumartesi hariç her gün yerleşimciler tarafından sabah ve akşam olmak üzere iki vardiya halinde, işgalin camiye zamansal ve mekânsal bölünme şemasını dayatma girişimlerinin bir dizi akınına maruz kalıyor.