Siyonist Zulüm Sürüyor : Ben Gvir Filistinli Mahkumların Ekmek Fırınını Kapattı

Siyonist Zulüm Sürüyor : Ben Gvir Filistinli Mahkumların Ekmek Fırınını Kapattı

İsrail hapishanelerinde sıcak bir gün.. “Ben Gvir” şok edici bir ırkçı kararla tansiyonu yükseltiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rai Al-Youm": Bugün, Çarşamba günü, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "Raimon" ve "Gilboa" cezaevlerindeki "ekmek " fırınlarının kapatılması talimatını verdi
Bin Gvir'in ofisi, "bakanın politikasının mahkumları açlığamahrum etmek olduğunu" belirtti.
Damon Cezaevi'ndeki kadın mahpusların isyan çıkararak odalarını yakması üzerine dün cezaevlerinde gerginlik yaşandı.


Tutuklular İdaresi, kadın mahpuslara olanlara yanıt vermek için tüm cezaevlerinde artırıcı adımlar atılacağı beklentisiyle, tüm cezaevlerinde bir gerilim durumunun hüküm sürdüğünü söyledi.
reklam
Öte yandan, El-Nakab Cezaevi'nde yaklaşık 120 tutuklu da üst üste üçüncü gününde açlık grevine devam ediyor.

Negev cezaevi yönetiminin 26. ve 27. bölümlerde elektriği ve sıcak suyu kesmesi, tutuklulara yiyecek ve içecek girişini durdurması gibi sert cezalar vermesinin ardından üst üste beşinci gündür gerginlik yaşanıyor.

Basın kaynakları, birkaç gün önce Negev cezaevinde tutuklular ile Cezaevi Servisi arasında gerçekleştirilen diyalog toplantısının başarısız olduğunu belirtti.

Hapishanelerdeki gerilim, geçen Cumartesi hapishanelerin Negev hapishanesi de dahil olmak üzere birçok hapishanede birkaç bölüme yapılan ve düzinelerce mahkuma ceza vermek için genişletilen baskınlara tanık olmasının ardından geldi.

Cumartesi günü, cezaevi yönetiminin baskı birimleri Megiddo, Ofer ve Negev cezaevlerini bastı ve düzinelerce mahkumu hücre hapsine gönderdi.