Siyonist Yetkili Fırsat Kaçırdık

Siyonist Yetkili Fırsat Kaçırdık

İstifa eden İsrailli mahkumların koordinatörü: Birçok fırsatı kaçırdık

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrailli mahkumların ve kayıp kişilerin işlerinin istifa eden koordinatörü Tümgeneral "Tal Moshe" Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önceki işgal hükümetinin Gazze'de El Kassam Tugayları tarafından yakalanan askerleri ve İsraillileri kurtarmak için birden fazla fırsatı kaçırdığını söyledi.

Yakalanan askerlerin dosyasındaki düğümü protesto etmek için kısa süre önce istifa eden koordinatör, bir radyo röportajında ​​şunları söyledi: Şin Bet, Hamas ile makul bir takas anlaşması yapacaktı, ancak siyasi düzeyde ilerlemek için yeşil ışık yakmadı." dedi

istifa eden askeri koordinatör, "anlaşmanın bedeli, elleri kana bulanmış kıdemli mahkumları içermek zorunda değil, ancak anlaşmanın geri kalanı Gazze Şeridi'ne yönelik ekonomik ve insani destek paketleriyle telafi edilebilir" dedi.

İşgal ordusunun eski koordinatörü, işgalin Mısırlı arabulucuya sunmak üzere mahkumların bir listesini hazırladığını ve Hamas'ın listesini göndermesini beklemediğini söyledi.

Nisan 2016'da El Kassam Tugayları, asker Aaron Shaul hariç, diğer askerlerin sağlık durumlarını veya kimliklerini açıklamadan 4 İsrail askerini ilk kez alıkoyduğunu açıkladı.

,İsrail hükümeti, 8 Temmuz 2014'te başlayan ve aynı yılın 26 Ağustos'una kadar devam eden savaş sırasında Gazze'de iki askerin cesetlerini kaybettiğini duyurmuştu,