Siyonist Orduyu Hizbullah Korkusu Sardı

Siyonist Orduyu Hizbullah Korkusu Sardı

İsrail ordusu Lübnan'ı tehdit olarak görüyor

Kudüs - Ajanslar - İsrail ordusu, bir savaş durumunda Hizbullah'ın füze yeteneklerine ilişkin tahminlerini açıkladı. Bir İsrail komutanı "savaşın İsrail için kolay olmayacağını" belirtti.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, "Savaş durumunda Lübnan Hizbullah'ı savaşın ilk haftasında günde en az 1000 ila 3 bin roket fırlatabilecek güçte" dedi, ancak böyle bir savaşın beklenmediğini vurguladı. Açıklamada, "iç krizlerin Lübnan'da son zamanlarda patlak vermesi, savaşı daha az olası kılıyor" denildi.

Kuzey Komutanlığı'ndan üst düzey bir askeri kaynak, İsrail ordusunun kuzey cephesinde bir savaş olması durumunda hedef aldığı Lübnan'daki Hizbullah bölgelerinin listesini yirmi katına çıkardığını belirterek, liste artık binlerce hedefi içeriyor dedi.

Öte yandan kuzey bölgesinin komutanı General Amir Baram, “İsrail ordusunun gelecekte olası herhangi bir savaşta Hizbullah unsurlarına karşı kararlı bir şekilde hareket edeceğini” belirterek, “bu savaş aslında İsrail için kolay olmayacak, dedi.

Dün, Çarşamba günü, İsrail ordusunun Kuzey Komutanlığı “Hizbullah'a karşı bir savaşın patlak vermesi beklentisiyle güçlerinin yeniden konuşlandırılmasını tamamladı ve Lübnan topraklarının derinliklerine bir kara harekatı başlatmayı içeren yeni operasyonel planlar hazırladı" açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı