Siyonist Orduda İntihar Vakalarının Önüne Geçilemiyor

Siyonist Orduda İntihar Vakalarının Önüne Geçilemiyor

İsrail işgal güçleri, özellikle Etiyopya askerleri arasında intiharın en önemli neden olduğu asker ölümlerinde artış olduğunu ortaya koyan yeni istatistikler yayınladı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Times of "İsrail" Salı günü bildirdiğine göre, İsrail işgal kuvvetlerinin yeni yayınlanan istatistikleri asker ölümlerinin sayısında artışa tanık oldu .

IOF yetkilisi Yoram Knafo gazetecilere verdiği demeçte, 2021'de en az 11 İsrail askerinin intihar ettiğini ve ölümleri kaza olarak değerlendirilen iki İsrail askerinin de yaşamlarına son verdiğine inanıldığını söyledi.

Önemli bir gerçek, intihar eden 11 askerden üçünün Etiyopya yahudisi olması dikkat çekti

İntihar ettiği düşünülen diğer iki askerden birinin de Etiyopyalı olduğu belirtildi.

Times of 'İsrail'e göre , çeşitli araştırmalar işgal altındaki Filistin topraklarındaki Etiyopyalılar arasında diğer İsrailli yerleşimcilerden daha yüksek intihar oranları gösterdi.

İsrail işgali Sağlık Bakanlığı'nın 2020 tarihli bir raporunun, Etiyopyalı yerleşimcilerin, işgal altındaki Filistin topraklarında doğan diğer İsrailli yerleşimcilere göre intihar etme olasılığının 4,1 kat daha fazla olduğunu tespit etmesi, İsrail toplumunda kök salmış ırkçılık hakkında bir soruyu gündeme getirdi