Siyonist Netanyahu'dan Ürdün'e Ziyaret

Siyonist Netanyahu'dan Ürdün'e Ziyaret

İşgal rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu salı günü Ürdün'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Kral 2. Abdullah ile görüştü.

Netanyahu, Siyonist rejim tarihinin en sağcı ve en muhafazakar hükümetinin başına geçmesinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini Ürdün'e gerçekleştirmiş oldu.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, başkent Amman'da Netanyahu'yu kabul etti.

İşgalci rejim ile Ürdün arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Filistinlilerin bölgesel ve ekonomik projelerden yararlanmasının olanakları konuşuldu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki konumuna saygı duyulması gerektiğini hatırlatan Kral Abdullah, siyasi barış sürecinin önünü açmak için şiddet eylemlerinin durması ve sükunete bağlılığın gerekliliğine dikkati çekti.

Barış fırsatını baltalayacak her türlü eylemden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Abdullah, Ürdün'ün iki devletli çözümle başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına bağlılığını vurguladı.

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu'nun beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği görüşmeye, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el Safedi ve İstihbarat Dairesi Başkanı Tümgeneral Ahmed Husni de katıldı.

İşgal rejiminin basın ofisinden yapılan açıklamadaysa iki liderin "bölgesel meseleler, İsrail-Ürdün arasında bölgesel istikrara katkı sağlayan özellikle stratejik, güvenlik ve ekonomik iş birliğini ele aldığı" paylaşıldı.

İsrail basını, Netanyahu'nun sürpriz Ürdün ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde gerçekleştiğine dikkati çekti.(Ajanslar)