Siyonist Netanyahu  Ve Elon Musk Yapay Zeka Konusunu Görüştü

Siyonist Netanyahu Ve Elon Musk Yapay Zeka Konusunu Görüştü

Netanyahu ve Elon Musk "yapay zeka" hakkında konuşuyor

İsrail Başbakanı, Elon Musk ve Sam Altman ile yaptığı görüşmelerde güvenlik ve sivil uygulamalarla yapay zeka alanında iş birliğini ele aldı.

Isna'nın haberine göre Middle East News, Anatoly'den alıntı yaparak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Elon Musk ile yaptığı görüşmede yapay zeka alanında iş birliğini ve İsrail'in bunda "önemli bir unsur" haline gelmesini ele aldığını açıkladığını bildirdi.

Netanyahu, insani kaygıları olan zeki bir insan olarak Elon Musk'a büyük saygı duyduğunu söyledi.

Elon Musk'ın kendisine hükümetlerin yapay zekanın fırsat ve risklerinin farkında olması gerektiğini söylediğini sözlerine ekledi ve İsrail'in bu alanda önemli bir unsur haline gelmesini desteklediğini vurguladı.

İsrail Başbakanı, önümüzdeki günlerde İsrail'in güvenlik ve sivil alandaki yapay zekaya ilişkin iç politikasını düzenlemek için araştırma gruplarıyla görüşmeler yapacağını da sözlerine ekledi.

Netanyahu, aynı zamanda, yapay zeka robotu "ChatGPT"nin tasarımcısı OpenAI'nin icra direktörü "Sam Altman" ile görüştüğünü ve yapay zeka ve teknoloji konusunda dünyanın ve İsrail'in karşı karşıya olduğu fırsat ve zorlukları ele aldığını duyurdu. İsrail ile bu alanda işbirliği

Altman ayrıca Twitter hesabından bu hafta İsrail'in yanı sıra Ürdün, Katar, BAE, Hindistan ve Güney Kore'ye bölgesel bir geziye çıkacağını duyurdu.

Kaynak:TEVHİDHABER