Siyonist Medya : Kahire ile Tel Aviv Arasında Kriz Çıktı

Siyonist Medya : Kahire ile Tel Aviv Arasında Kriz Çıktı

İsrail medyası: Mısırlıların İsrail'e seyahatlerinin engellenmesi nedeniyle Kahire ile Tel Aviv arasında kriz

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İsraiil medyası, Mısır'ın vatandaşlarının İsrail'e seyahatini engellediği ve onlara büyük kısıtlamalar getirdiği yönündeki haberlerin ardından Salı günü Kahire ile Tel Aviv arasında bir kriz olduğunu ortaya çıkardı.

"İsrail Hayom" gazetesi ve israil kanalı Kanal 7'nin de dahil olduğu bu yayınlar, iki taraf arasında "Camp David" barış anlaşmasının varlığına rağmen Mısır'ın vatandaşlarının İsrail'i ve Filistin Yönetimi bölgelerini ziyaret etmesini fiilen engellediğini bildirdi.

İsrail Hayom ön sayfasında, Kahire'nin İsrail'i ziyaret etmek isteyen vatandaşları seyahat sürecini imkansız kılacak şekilde büyük zorluklarla karşı karşıya bıraktığını söyledi.

Mısır vatandaşlarının geçtiğimiz günlerde Mısır'da düzenlenen İklim Konferansı'nda (COP 27) İsrailli yetkililerle görüştüklerine dikkat çekerek, İsrail'e düzenli vize verilmesinin çok ötesinde bir şekilde ziyaret edilmesini zorlaştıran prosedürlerden şikayetçi oldu.

Siyonist Kanal Yedi, TV Mısırlıların Kahire'nin vatandaşlarının Tel Aviv'i ziyaret etmesini engellediğine dair tanıklıklarını bildirdi.

Siyonist kanal "Bu koşullar ışığında Mısırlı turistlerin, işadamlarının ve ziyaretçilerin İsrail'e hiç gelmemesine şaşmamalı." yorumunu yaptı

Kanal 7, yaklaşık 110 milyon Mısırlıdan yaklaşık 16 milyonunu oluşturan Kıpti Hıristiyanların bu politikadan muaf tutulduğunu ve dini nedenlerle İsrail'i daha kolay ziyaret edebileceklerini bildirdi.

Haber'de, İsrail'e seyahat yasağının iki ülke arasındaki ilişkileri ve İsrail ile Mısır arasındaki ekonomik faaliyetin kapsamını etkilediği vurgulandı.

İsrail medyası , iki ülke arasındaki barış anlaşmasının fiilen 40 yıldan uzun bir süre önce imzalanmış olmasına rağmen, İsrail ile Mısır arasındaki ticaret hacminin nispeten küçük bir miktar olduğunu ve yılda yaklaşık 100 milyon dolar tutarında olduğunu belirtti.

Mısır ve İsrail, 26 Mart 1979'da Washington DC'deki "Camp David" beldesinde bir barış anlaşması imzaladı.