Siyonist Medya: Hazır Değiliz

Siyonist Medya: Hazır Değiliz

Siyonist Makor Rishon gazetesinde yayınlanan yazıda, Tel Aviv'in caydırıcılığının erozyona uğramasından dolayı İran'la yüzleşecek durumda olmadığı ifade edildi.

Siyonist siyaset ve düşünce çevreleri, Hizbullah'ın son günlerde Lübnan'ın güneyindeki askeri tatbikatından endişe duyduklarını dile getiriyor. Bir Siyonist medyada yayınlanan yazıda, İsraillilerin İran ve Hizbullah direniş hareketinin artan gücünden korktuğu kaydedildi. Yazıda Tel Aviv'in caydırıcılığının kaybolmasından dolayı İran'la yüzleşecek durumda olmadığı ifade edildi.

Lübnan Hizbullah Hareketi, 21 Mayıs Pazar günü ülkenin güneyinde askeri bir tatbikat gerçekleştirdi.

Hizbullah’ın tank ve roketatar gibi ağır silahlar kullandığı tatbikatta hareketin Lübnan’ı savunmak için tam olarak hazır olduğu vurgulandı. Tatbikat kapsamında, işgal altındaki topraklara sızılarak yapılan bir saldırı simülasyonu da yapıldı.

Makor Rishon gazetesine göre, geniş kapsamlı yaptırımla kuşatılmış İran, 10 yıl sonra bölgede süper güç haline gelmiştir. Bununla birlikte İran'ın Çin ve Rusya ile ittifak kurması ve bazı Arap ülkeleriyle ilişkilerini yeniden tesis etmesi İsrail için çok endişe verici ve can sıkıcıdır.

Siyonist gazetenin haberinde geçen mart ayında işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyinde yapılan direniş operasyonuna ve ardından Güney Lübnan'dan Siyonist yerleşim birimlerine yönelik düzenlenen roket saldırısına işaret edildi. Gazete, bu iki olayın İsrail'in caydırıcılığının kaybolduğunu gösterdiğini vurguladı.

Makor Rishon gazetesinin haberinin devamı şöyle: Lübnan ile herhangi bir gerilim olması durumunda İsrail'in tüm gücüyle karşılık vereceği doğrudur, ancak stratejik tepkisi zayıf ve uygunsuz olacaktır.

İbranice yayınlanan gazeteye göre İsrail, İran'la yüzleşmeye hazır değil ve bu nedenle bir sonraki savaş gibi önemli kaygıları ele almak yerine suni gündemin peşinde.

Bu İsrail medyasının Siyonistlerin savaşa girecek durumda olmadığı ve rejimin caydırıcılığının yok olduğu yönündeki itiraflar, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın işgalci rejimi açıkça tehdit ettiği son konuşmasından kısa bir süre sonra geldi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Direniş ve Kurtuluş Bayramı" olarak bilinen Lübnan'ın kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle perşembe akşamı bir konuşmada gerçekleştirdi.

Savaş davulları çalan Siyonistlere uyarıda bulunan Hasan Nasrallah, "Büyük bir savaşla tehdit eden siz değilsiniz ama biz sizi böyle bir savaşla tehdit ediyoruz. Herhangi bir büyük savaş tüm sınırları kapsayacak ve yüzbinlerce savaşçı savaş alanlarını dolduracaktır. İnsani açıdan çok yüksek bir üstünlüğümüz var. Güçlü noktamız, ideolojik açıdan çok gerileme yaşayan düşmanın iç cephesidir." dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri, Siyonist düşmanla savaşın sürdüğünü belirterek, "Tabii, Siyonist düşmanla savaşımızın bittiğini düşünenler hayal görüyorlar. Çünkü topraklarımızın bir kısmı hâlâ işgal altındadır." açıklamasını yaptı.

Siyonist İsrail'in 2000'de Lübnan'dan ve Gazze'den çekilmesinden sonra “Büyük İsrail” diye bir şey kalmadığını anlatan

Hasan Nasrallah, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyonist Rejim şu anda duvarların ve ateşin arkasına saklanıyor ve Filistin halkıyla müzakerelerde kendi şartlarını dayatamıyor. Amerika artık dünyada hegemonik bir güç değil ve her şey çok kutuplu bir dünyaya doğru ilerliyor, İsrail'i endişelendiren de bu. İsrail'in iç bölünmesi karşısında, direniş ekseni birlik haline ve güçlüdür.

İsrail'in iç cephesi zayıf ve kırılgan, İsrailliler kaçmaya hazır. Onların kaçma çabası önemli gelişmelerden biri."
Hizbullah lideri Nasrallah 3 ay önce de yaptığı bir konuşmada; Amerikalıları, Siyonistleri ve onların Lübnan'daki ortaklarını ülkede kaos yaratma konusunda uyarıda bulunarak, “Eğer onlar Lübnan'da kaos yaratmak için harekete geçeceklerse, İsrail dahil tüm bölgenin kaosu beklemeleri gerekir.” demişti.(Ajanslar)