Siyonist İsrail'den Hizbullah İtirafı

Siyonist İsrail'den Hizbullah İtirafı

İşgal ordusunun eski genelkurmay başkanı Gadi Eisenkot, "Hizbullah'ın sahip olduğu ateş gücüne dünyada birkaç ülke sahip" diyor ve bu gücün "İtalya, Almanya veya Avrupa'daki birkaç ülkenin elinde olmadığını" vurguluyor.

işgal "ordusunun" eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, İsrail medyasına Hizbullah'ın gücü hakkında konuştu ve "Hizbullah'ın ateş gücünün dünyanın en güçlüleri arasında olduğunu" söyledi.

Eisenkot, İsrail "Kanal 12"ye "dünyada birkaç ülkenin Hizbullah'ın sahip olduğu ateş gücüne sahip olduğunu" belirterek, "bu gücün İtalya, Almanya veya Avrupa'daki birkaç ülkenin elinde olmadığını" vurguladı.

Aynı zamanda, Knesset'teki Dışişleri ve Güvenlik Komitesi eski başkanı Ofer Shelah, "İsrail"in Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah tarafından belirlenen kırmızı çizgilere güçlü bir şekilde bağlı olduğunu söyledi.

İsrail medyası her gün Hizbullah'ın gücünden ve Tel Aviv'in bundan duyduğu korkudan bahsediyor. Belki de söylenenlerin en göze çarpanı, İsrail'in caydırıcılığının aşındırılması karşılığında İran ve Hizbullah'ın yeteneklerinin artmasından İsrail'in korktuğuna dair İsrail gazetesi "Makor Rishon"da yer alan yakın tarihli bir haberde bahsedilenlerdi.

Raporda, "İran'ın büyük ölçüde tecrit edilmiş ve kuşatılmış olduğu bir on yılın ardından, güçlü ve tanınan bir bölgesel süper güç haline geldiği, Çin ve Rusya ile ittifaklarının endişe yaratması ve bazı Arap ülkeleriyle olan yeni aşkı" vurgulandı.

Gazete, geçen Mart ayında meydana gelen Megiddo kavşağı olayının ve güney Lübnan'dan roket atışlarının İsrail'in caydırıcılığının aşındığını gösteren açık bir anlamı olduğunu belirtti.

Raporda, "Lübnan ile herhangi bir tırmanma olması durumunda" İsrail'in tam güçle karşılık vereceği doğrudur, ancak stratejik tepkisi zayıf ve uygunsuz olacaktır.

"İsrail, İran'a karşı savaş planlarına hazır değil ve yorucu bir şekilde bir sonraki savaşa girmek yerine sarı basının haberleriyle meşgul."

İslami Direniş'in birkaç hafta önce Lübnan'da gerçekleştirdiği sembolik askeri manevrayla ilgili olarak İsrail medyası, " manevrada sergilenmeyen silahların hassas füzeler olduğunu" belirterek, "gözlerden uykuyu kaçıran sorunun bu olduğunu" vurguladı.


Bu yılın başında, İsrail gazetesi "The Jerusalem Post", İsrail askeri yetkililerinin, çoğunluğunun, Hizbullah'ın "İsrail" için en büyük tehdit olduğunu iddia ettiğini ortaya koydu .

Gazete, "İsrail'in, Hizbullah'ın büyüyen hassas füze cephaneliğini, İran'ın nükleer programıyla aynı seviyede, büyük bir stratejik tehdit olarak görmesi" gerektiğini vurguladı.

"Hizbullah unsurları son zamanlarda sınırda giderek daha aktif hale geldi ve onlarca gözlem noktası kurdu, devriyelerini artırdı ve İsrail güçlerinin hareketlerini alenen izledi ve belgeledi."

İsrail'in endişesi, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın, sonuncusu Direniş ve Kurtuluş Günü'nde birden fazla kez verdiği ve herhangi bir büyük savaşın herkesi kapsayacağını belirttiği güvenceleriyle artıyor. sınırları, alanları ve alanları yüzbinlerce savaşçı tarafından daraltılacaktı.

Kaynak:TEVHİDHABER