Siyonist İsrail'den AKP'ye Övgü

Siyonist İsrail'den AKP'ye Övgü

Siyonist medyası İsrailli ve Türk yetkililerin işbirliği sonucunda, İstanbul'da planlanan İran saldırıların son anda önlendiğini ileri sürdü.

Siyonist İsrail ile İran istihbaratının İstanbul'daki kapışmasına Siyonist medyasından dikkat çeken açıklama geldi.

İranlı bazı üst düzey yetkililerin öldürülmesi sonrasında Tahran-Tel Aviv hattında gerilim tırmanmıştı.

İşgalci İsrail yönetiminin geçen hafta İstanbul'da bulunan 1000 civarındaki vatandaşlarına yönelik yaptığı “Türkiye’ye gitmeyin, İran’ın suikastına uğrayabilirsiniz” çağrısı sonrasında dikkat çekici bir iddia geldi.

İsrailli ve Türk yetkililer işbirliği yaptı

İşgalci İsrail’in, Türkiye’ye tatile giden vatandaşlarının İran tarafından saldırıya uğrayabileceğine dair iddialar açıklamaları sonrasında İsrail medyası bazı saldırıların son anda önlendiğini ve İsrailli ve Türk yetkililerin işbirliği yaptıklarını yazdı.

Son dönemde enflasyonun artması ve Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında değer kaybetmesiyle birlikte turizm gelirini bekleyen Ankara, geçen hafta üstü kapalı bir biçimde İsrail’in açıklamalarını eleştirmişti.

Üç ülke arasında bu gelişmeler arka arkaya yaşanırken İsrail TV’si Channel 12 kapsamlı bir haber yaptı.

Tatilciler, seyahatlerini iptal etmedi

İsrail medyasında yer alan haberde Türkiye’nin İran’ı çok sert ve net bir dille uyardığı ortaya çıktı.

Haberde Ankara’nın Tahran’a, “sert ve güçlü bir mesaj” verdiği belirtilirken Türkiye’nin İran’a “Ülkemizde İsraillilere saldırmayın” uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Türkiye’nin, “Topraklarımızda başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptığı belirtildi.

İsrailli yetkililerin, “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısına rağmen İsrailli tatilcilerin Türkiye tatillerini iptal etmediği ortaya çıkmıştı.

Times of İsrael gazetesi de İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Çavuşoğlu'na desteklerinden dolaya teşekkür ettiğini yazdı.(Ajanslar)