Siyonist İsrail'de Yoksulluk Yüksek Seviyede

Siyonist İsrail'de Yoksulluk Yüksek Seviyede

İsrail nüfusunun yüzde 27’sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı bildirildi.

Irkçı İsrail rejiminin işgali altındaki topraklarda yoksulluk ve gıda güvenliği alanlarında faaliyet gösteren Latet kurumu 2021 yılında İsrail nüfusunun yüzde 27’sinin yoksul olduğunu açıkladı.

Haberde yoksul olan 1 milyon 118 bin kişinin yüzde 37’sinin de çocuk olduğu bildirildi.

Ailelerin yüzde 21’inin yoksul olduğunun belirtildiği haberde İsrailli ailelerin yüzde 23’ünün de yoksulluk sınırında olduğu ifade edildi.

Irkçı İsrail rejiminin işgali altındaki topraklarda korona salgınının yüzde 58.3’ten yüzde 48.3’e gerilediğinin belirtildiği haberde toplumun dar gelirli veya yoksul kesiminin ise yüzde 10 arttığı bildirildi.

Habere göre korona salgınının başladığı günden beri 223 bin aile daha ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldı ve yardıma muhtaç hale geldi.

İsrail nüfusunun yüzde 25’inin gıda güvenliğinin bulunmadığı belirtilirken bunların 774 bin kadarının (yüzde 31’inin) çocuk olduğu ifade edildi.

İsrail’de beş kişilik bir ailenin asgari gıda masrafının 3186 Şekel (yaklaşık olarak bin dolar) olduğunun belirtildiği haberde yoksul olan kişilerin iş güvenliklerinin de bulunmadığı bunların yüzde 10.5’inin de ya evsiz olduğu veya geçici evlerde yaşadığı bildirildi.

Habere göre ırkçı İsrail rejiminin işgali altındaki topraklarda faaliyet gösteren yardım kuruluşları Korona salgını boyunca kendilerine başvuranların yalnızca yüzde 13.2’sinin ihtiyaçlarına cevap verebildi.

Halkın yüzde 77.3’ü ise ırkçı İsrail rejiminin yoksullukla mücadele veya yoksullara yardım etmek gibi bir önceliğinin bulunmadığına inanıyor.