Siyonist İsrail'de Sular Durulmuyor

Siyonist İsrail'de Sular Durulmuyor

Öfkeli protestolar İsrail sokaklarını sallıyor ve Netanyahu üzerindeki baskılar artıyor.. On binlerce kişi hükümeti reddetmek ve tartışmalı değişikliklere itiraz etmek için sokaklara dökülüyor..

On binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Yüksek Mahkeme üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştırmaya yönelik derinden bölücü planlarına karşı Cumartesi günü ülke çapındaki protestolara katıldı.

Protestocular ülke tarihinin en büyük sokak protestolarından birini, şimdi 18. haftasında düzenledikten sonra hükümet, İsrail yargısını elden geçirme planlarını geçici olarak askıya aldı. Değişiklikler, hükümete Yüksek Mahkeme yargıçlarının atanması üzerinde tam kontrol sağlıyor ve parlamentonun kararlarının birçoğunu bozmasına izin veriyor.

Hükümet, aktivist hakimleri parlamentonun yetkilerini gasp etmekle suçluyor ve yargı değişikliklerinin yargı ile seçilmiş siyasetçiler arasındaki dengeyi yeniden sağlamak için gerekli olduğunu söylüyor.

Bu değişiklikleri eleştirenler, bunların demokratik sistemin temeli olan ve hükümete sınırsız yetki veren denetim ve güçler arası denge mekanizmasını bozacağını söylüyor.

İsrail Kamu Yayın Kurumu tarafından Cuma günü yayınlanan bir ankete göre, aşırı sağcı bir koalisyon hükümetinin kurulmasından beş ay sonra, İsraillilerin yüzde 74'ü hükümetin kötü durumda olduğuna inanıyor.

Kalabalıklar, İsrail'deki demokratik atmosfere tehdit olarak gördükleri planları protesto etmek için Cumartesi günü Tel Aviv'in merkezinde toplandı.

İsrail Kanal 12 tahminleri, yalnızca Tel Aviv'deki protestolara 110.000 kişinin katıldığını, ülke genelinde başka protestoların düzenlendiğini gösteriyor.

Tel Aviv'de protestolara katılan 60 yaşındaki öğretmen Bental Shamir, Reuters'e "Ülkem için çok endişeliyim. Yozlaşmış bir devlet istemiyorum.” dedi

Hükümet, pozisyonu büyük ölçüde törensel olan İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog'a koalisyon ile muhalefet arasında yasayı sulandırabilecek bir uzlaşmaya varması için biraz zaman tanımak amacıyla değişiklikleri askıya aldı, ancak çabalar şu ana kadar meyve vermedi. .

35 yaşındaki avukat Dore Lasker, Reuters'e çaba hakkında "Eminim hayal edebileceğimizden daha yakınız ... Bunun olabileceğinden eminim."

Protestocular, son üç aydır protestoların alamet-i farikası haline gelen işgalci İsrail bayrağını dalgalandırdı.

İsrail cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Kral III. Charles'ın Londra'daki taç giyme töreninin ardından Herzog'u kabul ettiği ve arabuluculuk çabalarına övgüde bulunduğu belirtildi.

Kaynak: TEVHİDHABER