Siyonist İsrail'de Sular Durulmuyor

Siyonist İsrail'de Sular Durulmuyor

Yüzlerce kişi Netanyahu'nun evinin önünde toplandı

Yüzlerce İsrail vatandaşı, Siyonist rejimin yargı sisteminde reform planını protesto etmek için işgal altındaki Kudüs'te başbakanlık evinin önünde gösteri yaptı ve İsrail polisi onları dağıtmak için müdahale etti.

ISNA'nın Quds Press internet sitesine dayandırdığı haberine göre, Ynet İbrani internet sitesi, yaklaşık 550 İsrail vatandaşının Perşembe günü işgal altındaki Kudüs'te bu rejimin Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun evinin önünde bu rejimin yargı sisteminde önerilen reformları protesto ettiğini duyurdu.

Ynet'in haberine göre İsrail polisi, protestocu kalabalığı dağıtmak için güç kullandı ve bu bağlamda Netanyahu'nun evinin yakınında göstericilerin bulunmasını engel oluşturarak engelledi ve iki İsrail vatandaşını tutukladı.

İsrailli protestocular şöyle dediler: Buraya diktatöre (Netanyahu) hukuk devrimini durdurmasını söylemeye geldik, çünkü bu nedenle Amerika ona yaptırım uyguladı ve İsrail'in güvenliği tehlikeye girdi.

Salı günü binlerce İsrail vatandaşı, işgal altındaki Kudüs şehrinde Netanyahu'nun kabinesinin yeni bütçede dindar Yahudilere büyük meblağlar ayırma hamlesini protesto etti ve iktidardaki sağcı koalisyonu hükümet mallarını yağmalamakla suçladı.

Netanyahu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, koalisyonunun Mart ayında benzeri görülmemiş protestolar nedeniyle ertelenen İsrail yargı sisteminde reform planının bütçenin onaylanmasının ardından kabine gündemine döneceğini duyurdu.

Ocak ayından bu yana işgal altındaki topraklar, yargı sisteminde reform planına karşı on binlerce protestocunun katıldığı haftalık gösterilere sahne oluyor.

Bu planın onaylanması ve uygulanması ile İsrail'in siyasi yetkilileri bu rejimin yargı sistemi üzerinde mutlak egemenliğe sahip olacak

Bu plan, İsrail vatandaşları ve Siyonist rejimin yasal, güvenlik ve ekonomik konularında önde gelen uzmanları tarafından yaygın protestolarla karşı karşıya kaldı.

Kaynak:TEVHİDHABER