Siyonist İsrail'de  Gösteriler Sürüyor

Siyonist İsrail'de Gösteriler Sürüyor

İsrail'de protestolar tırmanıyor ve güvenlik bakanı Gallant değişiklikleri durdurma çağrısında bulunuyor. Üniversiteler tatil edildi çok sayıda istifa haberleri geliyor.

İşgalci İsrail'de Cumartesi akşamı onlarca noktada Netanyahu hükümetindeki yargı değişikliklerini protesto amacıyla onlarca noktada büyük gösteriler düzenlendi.

İsrail Kanal 13 muhabiri, "12 hafta boyunca Tel Aviv'deki en büyük gösteri bu gece yapılacak" dedi.

Buna karşılık İsrail medyası, Tel Aviv'de gösterici sayısının 200.000 göstericiye ulaştığını bildirdi.

Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi'ndeki merkezi gösteriye ek olarak, Hayfa, Kudüs, Beersheba, Ashdod, Netanya, Herzliya ve Ra'anana dahil olmak üzere birçok kasabada binlerce kişi gösteri yaptı.

İsrail polisi, gösterilerle aynı zamana denk gelen birçok sokağı kapatırken, bir dizi göstericiyi tutukladı ve birkaç gösteriyi dağıtmak için atık su kullandı.

Gösterilerle bağlantılı olarak, İsrail Güvenlik Bakanı Yoav Gallant, ordu ve güvenlik servisleri üzerindeki ciddi yansımaları konusunda uyarıda bulunarak, yargıyı zayıflatan yasanın derhal durdurulmasını talep etti.

Gallant, "Yargı reformlarını şimdi durdurmayanlar bu felaketin sorumlusu olacaktır" diyen Gallant, "Çevremizdeki tehditler çok büyük" dedi.

"İsrail"in bugünlerde benzeri görülmemiş güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

İsrail toplumunda yaşanan olayların İsrail işgal ordusunu da etkilediğine işaret eden Tümen, İsrail ordusuna ve güvenlik güçlerine girmiştir ve bu somut bir tehlikedir ve buna izin vermeyeceğim dedi

İsrail güvenlik bakanını "gösterileri durdurmaya ve diyaloğa ulaşmaya" çağırdı.

Gallant'ın açıklamalarının arka planına karşı, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya kendisini görevden alması ve görevden alması çağrısında bulundu.

Knesset'teki hükümet koalisyonunun başkanı Ofir Katz ise yargı değişiklikleri lehinde oy kullanmaktan kaçınanların Likud partisindeki siyasi yaşamına son verdiğini belirtti.

İsrail medyası, "Netanyahu'nun konvoyu, Netanyahu'nun havaalanına ulaşmasını sağlamak için göstericileri fiziksel olarak püskürten yerel polislerin korumasıyla Londra'dan ayrıldı."

Cumartesi günü erken saatlerde binlerce kişi, yargıyı zayıflatan yasayı durdurması için İsrail Güvenlik Bakanı Yoav Gallant'a baskı yapmak amacıyla evinin önünde gösteri yaptı.

İki gün önce, göstericiler Tel Aviv'deki Kaplan Yolu'nu kapattılar ve diğerleri yargı değişiklik planını protesto etmek için Aşdod Limanı girişinde lastik yaktılar.

Bu, bir başbakanın görevden alınmasını önleyen "Temel Yasa: Hükümet" taslağının geçen Perşembe günü şafak vakti Knesset Genel Kurulu'nun ikinci ve üçüncü okumalarında onaylanmasıyla birlikte geldi.

İsrail'de protestolar tırmanıyor ve Gallant değişiklikleri durdurma çağrısında bulunuyor