Siyonist İsrail Yine Saldırdı

Siyonist İsrail Yine Saldırdı

Suriye: İsrail saldırganlığı Şam'daki askeri bölgeleri 4 füzeyle hedef aldı

Al-Mayadeen muhabiri bugün Pazartesi günü, İsrail'in dün gece Pazar günü Şam civarına düzenlediği füze saldırısının, askeri bölgeleri hedef alan dört füzeyle işgal altındaki Golan üzerinden geldiğini bildirdi.

Muhabirimiz, "İki füze Şam'ın batı kırsalındaki Katana civarına, üçüncüsü Şam'ın güneyinde El-Kiswah bölgesi yakınlarına, dördüncüsü de Şam'ın güneydoğusundaki bir yerleşim yeri çevresine atıldı.

"Kayıpların tamamen maddi olduğunu" vurguladı ve bu İsrail saldırısının içinde bulunduğumuz Mayıs ayındaki ikinci saldırı olduğunu ve önceki saldırının Mayıs ayının 2'sinde Halep Havalimanı'nı hedef aldığı için Arap zirvesinden sonraki ilk saldırı olduğunu belirtti.

Dün gece bir Suriye askeri kaynağı, İsrail'in Şam yakınlarındaki bazı noktaları hedef alan bir saldırısından söz ederek , hava savunmasının saldırıya karşılık verdiğini doğruladı.

Askeri kaynak, "Dün akşam saat 23:45 sularında, İsrail düşmanı, işgal altındaki Suriye Golan yönünden Şam civarındaki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı düzenledi. Hava savunmamız, saldırganın füzelerini önledi ve düşürdü. bazıları ve kayıplar maddi ile sınırlıydı dedi

Mayıs ayı başlarında, Suriye hava savunması, İsrail'in Halep Uluslararası Havaalanı çevresini ve Halep'in güney kırsalındaki As-Safira kasabasını hedef alan bir saldırısını püskürttü.

Al-Mayadeen muhabiri, "Halep Havaalanının, uçak pistinin saldırganın füzeleri tarafından vurulması nedeniyle hizmet dışı kaldığından" bahsetti.

Bundan önce Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail düşmanının Humus kenti çevresindeki bazı noktaları hedef alan çok sayıda füzeyle hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Kaynak: TEVHİDHABER