Siyonist İsrail  Yılbaşından  Bu Yana Binden Fazla Kişiyi Tutukladı

Siyonist İsrail Yılbaşından Bu Yana Binden Fazla Kişiyi Tutukladı

Filistin Mahkumlar Kulübü: Düşman, yılın başından bu yana altı binden fazla tutuklama gerçekleştirdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Mahkumlar Kulübü, bu yılın başından bu yana Siyonist düşman güçleri tarafından 141 kadın ve 739 çocuk olmak üzere yaklaşık altı bin tutuklama gerçekleştirildiğini söyledi.

Kulüp bugün Salı günü yaptığı açıklamada, Siyonist düşmanın 1.829 idari gözaltı emri çıkardığını, en yüksek tutuklamaların ise yaklaşık 2.700 vakayla işgal altındaki Kudüs'te kaydedildiğini ekledi.

Kulüp, özellikle saha infazlarının devam etmesi ve yaralı tutuklu sayısındaki artışla birlikte, bu yıl tutukluların ve ailelerinin geçmiş yıllara göre en ağır istismarının yaşandığını vurguladı.

Filistin Haber Ajansı'na göre açıklamada, cezaevlerinde yaralananların sayısının artmasının yakın sağlık takibi gerektiren zor vakaların sayısında artışa yol açtığına ve birçoğunun hala gerçek ölümle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Tutuklular Kulübü, mevcut verilere göre idari gözaltı operasyonlarının son birkaç yıla göre en tehlikeli operasyon olduğunu, idari gözaltı kararlarının en yüksek yüzdesinin Ağustos ayında gerçekleştiğini ve cezai işlem sayısı olarak 272'ye ulaştığını vurguladı.