Siyonist  İsrail Satıyor Arap Devletleri Alıyor

Siyonist İsrail Satıyor Arap Devletleri Alıyor

Arap ülkeleri İsrail'in askeri ihracatının dörtte birini satın alıyor

İsrail rejiminin Savaş Bakanlığı, Tel Aviv'in askeri ihracatının dörtte birini Arap ülkelerinin satın aldığını belirterek, bu rejimin askeri ihracatının 2022'de 12.5 milyar dolar ile en yüksek seviyeye ulaştığını iddia etti.

ISiyonist rejimin Savaş Bakanlığı, Arap ülkeleriyle yapılan her dört işlemden birinin insansız hava araçlarıyla ilgili olduğunu ve toplam ihracatın yüzde 19'unu "füzeler ve hava savunma sistemleri"nin oluşturduğunu açıkladı.

Bakanlığın verilerine göre İsrail'in ihracatı son dokuz yılda ikiye katlandı ve ihracat bölgelerine ilişkin veriler, normalleşme anlaşması imzalayan Arap ülkelerine yapılan ihracatın büyük bir sıçrama gösterdiğini gösteriyor.

İsrail Savaş Bakanlığı ekledi: Bu ülkelere yapılan ihracat geliri, 2022'de 2.96 milyar dolar iken, 2021'de 853 milyon dolara ulaştı ve bu rakam, ihracatın yüzde 9'undan yüzde 24'e yükseldi.

Bu bakanlığın genel müdürü Eyal Zamir şunları söyledi: Küresel istikrarsızlık İsrail hava sistemlerine, insansız hava araçlarına ve füzelerine olan talebi artırıyor ve biz sürekli olarak yeteneklerimizi korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz.

Bugün Çarşamba günü Alman parlamentosu, İsrail'in yaklaşık 4,3 milyar dolarlık bir sözleşmeyle "Pikan-3" hava savunma sistemi satın almasını onaylayacak.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı