Siyonist  İsrail Neden Gazze Şeridi'ne Saldırdı? /Analiz Haber

Siyonist İsrail Neden Gazze Şeridi'ne Saldırdı? /Analiz Haber

Siyonist varlık neden Gazze Şeridi'ne saldırdı?

Bu saldırının ardından Siyonist haber ajansları, İsrail savaşçılarının 170 saniyede gerçekleştirdiği bu hava saldırısında 9 kişinin öldüğünü (resmi olmayan haber: 15 kişi) ve 44 kişinin de yaralandığını iddia etti.

İslami Cihad'ın askeri liderlerinden "Taysir Mahmud el-Jabri" de bu saldırıda şehit oldu. Bazı kaynaklar, Siyonist varlığın Gazze Şeridi'ne bu kez Refah kentinde yeniden saldırdığını bildirdi.

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziad al-Nakhala, Siyonist varlığın Gazze Şeridi'ne saldırısından sonra bu hareketin Tel Aviv'i hedef alacağını duyurdu. Bu tehdidin ardından Siyonist oluşum işgal altındaki topraklarda tüm sığınakları yeniden açarak savunma sistemini devreye soktu ve Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçakların uçuş rotası kuzeye çevrildi. Gelişmelerin gidişatı, Filistin direnişi ile Siyonist oluşum arasında yakın bir savaşın tahmin edilebileceği yerdir. Ama asıl soru şu ki, Siyonist varlık neden Gazze Şeridi'ne saldırdı?

CENİN KAMPINA SALDIRI

2 Ağustos Salı günü Siyonist ordusu Cenin mülteci kampına saldırdı ve direnişin üst düzey liderlerinden "Bassam Al-Saadi"yi tutukladı.Bu saldırı sırasında bir Filistinli öldürüldü. Ve Filistin'deki İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Saraya el-Kuds, resmi bir pozisyonda, Saadi'nin hayatına herhangi bir zarar verilmesinin işgalci oluşuma karşı büyük bir operasyonun başlaması anlamına geleceğini duyurdu. Bu olaydan sonra Siyonist taraf Gazze Şeridi'ni kuşattı ve bu bölgedeki tüm ekonomik geçişleri kapattı. İsrail silahlı insansız hava araçları da bu bölgenin semalarını işgal ederek direnişin savunma kabiliyetlerini gözetlemeye ve yok etmeye çalışıyor. Ayrıca Perşembe günü, İsrail ordusu Gazze sınırına lojistik kuvvetler, piyade, zırh ve özel kuvvetler yerleştirdiğini duyurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, Benny Gantz ile birlikte İsrail ordusuna olası bir savaşa karşı saldırı ve istihbarat hazırlıklarını sürdürmeleri ve geliştirmeleri çağrısında bulundu.

ASIL AMAÇ İNTİKAM

Gazze Şeridi'ne yönelik yeni saldırılar, "Kudüs'ün Kılıcı" savaşı nedeniyle direnişe karşı bir tür intikam olarak kabul edilebilir.

Bu muzaffer savaşta direniş, işgal altındaki topraklara 4.000 füze fırlattı ve "Demir Kubbe" hava savunma sisteminin etkinliği şüpheli hale geldi. Bu, Elli Gün Savaşı sırasında işgal altındaki bölgelere 5.000 füze ateşlendi.

Bu sayıları ve istatistikleri karşılaştırmak, direnişin Siyonist varlığa saldırmak için adım adım ilerlediğini gösteriyor. Füze ve drone teknolojisinin İslami Direniş'e aktarılmasıyla geliştirilen bu yetenek, IDF'nin savunma sistemi için ciddi bir meydan okuma haline geldi. Önceki savaşta kullanılan İran füzeleri arasında Sejil, Badr 3, S40, Sa'ir ve Fajr 5 füzeleri vardı.

LÜBNAN İLE GERGİNLİK
Öte yandan bazı analistler, İsrail'in son saldırganlığının Lübnan Hizbullah'ına karşı stratejik bir hata olduğuna inanıyor. Son aylarda Siyonist varlığın sınırları ile Lübnan arasındaki gaz sahaları konusunda çıkan anlaşmazlıklar diplomatik bir yolun başlamasına ve Lübnan'daki İslami direnişin tepkisine neden oldu.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah, Lübnan'ın siyasi müzakerelerdeki hakları garanti edilmezse, askeri bir savaşla sonuçlansa bile direnişin Lübnan'ın ekonomik haklarından zerre kadar geri çekilmeyeceğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri saldırısıyla bağlantılı olarak, direnişin güçlerini ve askeri teçhizatı işgal altındaki Filistin sınırlarına aktarması, analistleri ve medyayı Hizbullah'ın Kariş gaz sahasının kaderiyle ilgili gelecekteki hamlelerine dikkat etmeye sevk etti.
Siyonist varlığın ordusu, yedek kuvvetleri, zırhlı birliği ve Golani Tugayı'nı çağırarak topyekün bir savaşa hazırlandığını gösterdi. Öyle görünüyor ki İsrail varlığının Hamas'ın çatışmaya girmesini önlemek için Mısır ile arabuluculuk yapma girişimleri başarısız oldu ve şimdi işgal altındaki Filistin genelinde "birleşik direniş gücü" ile yüzleşmeye hazır olması gerekiyor.

"Kudüs'ün Kılıcı" savaşı, direnişin füze ve insansız hava araçlarının yanı sıra, 1948 ve 1967 topraklarında yaşayan Filistin vatandaşları ve Arapların da Siyonist oluşumla yüzleşmeye hazır olduğunu kanıtladı. Savaşı başlatan Siyonist varlıktır ve şimdi bunun bedelini ödemelidir.
İSLAM TİMES /TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı