Siyonist İsrail Medyası: İran'ın Balistik Saldırısının Dünyada Eşi Benzeri Yok

Siyonist İsrail Medyası: İran'ın Balistik Saldırısının Dünyada Eşi Benzeri Yok

İran'ın gerçekleştirdiği operasyonun etkisi İsrail medyasında hala sürüyor

İsrail Kanal 13, dünyada hiçbir ülkenin İran kadar balistik füzelerle bu büyüklükte bir saldırı gerçekleştirmediğini doğruladı ve bunun "İsrail"den daha büyük bir olay olduğunu kaydetti.

Kanalın siyasi yorumcusu Ari Şavit'e göre tehlike, İran'ın süper güç yeteneklerine sahip olmasından kaynaklanıyor.

Shabit'e göre İran'ın stratejik sabır politikası izlediği yönündeki önceki varsayım değişti ve buna bağlı olarak İsrail'in atacağı tüm adımlar çok hesaplı olmalı. Shabit, İsrail'in "Batı Arap-İsrail ittifakını" kristalize etmek zorunda olduğunu, çünkü olayın kendisinden daha büyük olduğunu ve tüm güçlerin birleşmesini gerektirdiğini sözlerine ekledi.

İsrail'de yayınlananYedioth Ahronoth gazetesi de İran'ın Şam Konsolosluğu'nu hedef aldığı gecenin İsrail için "stratejik bir maskaralık" olduğunu belirterek İsrail'in "stratejik bir başarısızlığa" uğradığını yazdı.

israil gazetesi Israel Hayom'da yer alan bir haberde "İran'dan gelen gece saldırısının İsrail ve ABD için stratejik caydırıcılığın kaybının keskin bir hatırlatıcısı olduğu" ve "Orta Doğu'daki jeopolitik durumu değiştirmek için bir fırsat yarattığı" belirtildi.

TERCÜME TEVHİDHABER