Siyonist İsrail Halkı Yenilgiyi Kabul Etti

Siyonist İsrail Halkı Yenilgiyi Kabul Etti

i24NEWS web sitesi, İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü tarafından İsrail işgal "ordusu"nun son yirmi yılda etkinliğinde bir düşüş olduğunu gösteren bir anketin sonuçlarını yayınladı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen ve i24NEWS web sitesinde yayınlanan bir kamuoyu yoklaması, İsrail toplumunun çoğunluğunun İsrail işgalinin Gazze'deki son savaşı kazanmadığını düşündüğünü gösterdi.

Enstitüde kıdemli bir araştırma görevlisi olan Zipi İsrailli, benzer bir anketin Temmuz 2006'daki Lübnan savaşından sonra yapıldığını ve sonuçların aynı olduğunu söyledi.

Ankete göre, İsraillilerin çoğunluğu, ordunun özellikle son yirmi yılda girdiği savaşları artık kazanamayacağını düşünüyor ve bu, bir sükunet denklemi kurmanın ve can kaybının olmamasının savaşta zaferle eşdeğer hale geldiğini ortaya çıkarıyor denildi

i24news web sitesi anket sonucunda Siyonistlerin 1967 ve 1972 savaşlarının varoluşsal savaşlar olduğunu söylediğini, Lübnan savaşından bu yana İse denklemin tersine döndüğünü yazdı