Siyonist İsrail Gazze'yi Bomaladı ,  Direniş Karşılık Verdi

Siyonist İsrail Gazze'yi Bomaladı , Direniş Karşılık Verdi

Siyonistlerin Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırısı gerçekleşti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejim savaşçıları bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Mazi kampındaki iki Filistin direniş üssünü bombaladı. Aynı zamanda Filistin direnişi de bu rejimin saldırganlığına karşı koyacağını ilan etti.

Al-Nashrah web sitesine atıfta bulunan Isna'ya göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden atılan roketlere yanıt olarak Gazze'deki Filistin hareketi Hamas'a bağlı iki füze ve savaş ekipmanı üretim üssünü hedef aldığını söyledi.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Taburları da yaptığı açıklamada, bu tabura bağlı hava savunma sistemlerinin Siyonist rejim savaşçılarının bu sabah (Perşembe) Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıyı karadan havaya füzelerle karşıladığını duyurdu. .

Ayrıca Çarşamba akşamı İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden atılan bir roketi önlediğini iddia etti ve ardından İsrail aşırılık yanlısı bakan Itamar Ben Goyer, bu rejimin güvenlik kabinesini roket ateşine yanıt vermenin yollarını tartışmak üzere acil bir toplantı yapmaya çağırdı.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail ve Filistin taraflarını sakin olmaya çağırdı.

Çarşamba akşamı İsrail ordusu, Sderot şehrinde ve Gazze'ye komşu diğer bölgelerde uyarı sirenlerinin çaldığını duyurdu ve Demir Kubbe sistemi tarafından önlenen Gazze Şeridi'nden bir füze atıldığını duyurdu.

El-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki Siyonist yerleşim birimlerine yönelik bombardımanın İsrail hava saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini söyledi.