Siyonist  İsrail Cumhurbaşkanı : Ülkede Olanlar  Bir Felaket

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı : Ülkede Olanlar Bir Felaket

İsrail Cumhurbaşkanı: Şu anda ülkede olanlar bir felaket

İsrail Cumhurbaşkanı, "Isaac Herzog, şu anda ülkede olanlar bir felaket" dedi ve Netanyahu'yu yargı sistemi için önerilen değişikliklerden vazgeçmeye çağırdı.

işgalci İsrail cumhurbaşkanı, "Demokrasiyi korumaya çalışıyorum ve ne pahasına olursa olsun bir çözüm bulana kadar pes etmeyeceğim. Bugünkü manzaralar bir felaket ve bir kabus dedi.

İsrail cumhurbaşkanı, Hükümet koalisyonu ve muhalefet ya felakete gidecek ya da bir çözüme ulaşacak ve tarih yaptıklarınızı yargılayacak” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Perşembe günü muhalefetle uzlaşma girişiminde bulunduğunu duyurdu ve muhalefetin demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti devirmeye çalıştığını kaydetti.

Netanyahu, "Kargaşayı önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve çoğunluğun kararını bozmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Netanyahu hükümeti yargı reformu yasasını açıkladığından beri, ülkeyi kasıp kavuran şiddetli gösteriler izledi ve protestolar bugün Perşembe günü doruk noktasına ulaştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs'ten helikopterle Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'na gitti.

Kaynak: TEVHİDHABER