Siyonist İşgal  Ordusundaki Kriz Donanma Kuvvetlerine Sıçradı

Siyonist İşgal Ordusundaki Kriz Donanma Kuvvetlerine Sıçradı

Netanyahu kabinesinin yargı yasalarını değiştirmesini protesto eden Siyonist ordunun devam eden itaatsizliğinin gölgesinde, bugün bu rejimin donanmasındaki yedek kuvvetler Hayfa limanını kapattı.

Siyonist Donanmaya bağlı bir takım yedek kuvvetler, Hayfa limanını teknelerin hareketine kapattı. Bu eylem, "Benyamin Netanyahu"nun istediği "Yargı Reformu" yasalarını protesto etmek için gerçekleştirildi

Ancak Siyonist rejimin Times gazetesi, durumu toparlamak için Netanyahu kabinesinin yargı yasalarını değiştirmesine karşı düzenlenen protestolara donanmadaki bir dizi yedek erin katılarak Hayfa limanını kapattığı haberini yayınladı.

Daha önce Siyonist rejim çevreleri, Netanyahu'ya yönelik protestolara başta hava kuvvetleri olmak üzere daha fazla yedek ordu kuvvetinin katıldığını duyurmuştu.

Benjamin Netanyahu'nun politikalarına karşı protesto süreci bir süredir ordu ve güvenlik kurumlarını da kapsayacak şekilde genişletildi gün geçtikçe bu protesto gösterileri yaygınlaşıyor ve daha fazla subay ve asker artık orduda görev yapmak istemediğini açıklıyor.

Netanyahu başkanlığındaki Siyonist rejimin kabinesi, bu yılın 4 Ocak'ında bu rejimin yargı sistemini reforme edecek bir plan sundu. Yıllardır yolsuzluk, rüşvet ve güvene ihanet suçlamalarıyla yargılanan Netanyahu, "adli askerlik reformu" dediği şeyle davadan kurtulmayı planlıyor.

Kısa süre önce Siyonist Ordu (Aman) Askeri İstihbarat Teşkilatı'na bağlı "Özel Harekat" biriminden 100 subay, Netanyahu'nun planının tam olarak onaylanması halinde ordudan çekileceklerini bir mektupla duyurdu. Bu birim İşgal altındaki Filistin dışındaki askeri operasyonları yönetmekten ve uygulamaktan sorumlu bir birim.

Ardından Siyonist Hava Kuvvetleri'ne bağlı 180 filo subayı, sözde "Yargı Reformu" yasasını protesto etmek için komutanlarına yazdığı mektupla askerlikten çekileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz Pazar günü bu protestolar Siyonist Hava Kuvvetleri'nin 69. Filosu olan F-15 savaş birimi pilotlarına kadar genişledi pilotlar ve bu filo komutanına tatbikatlara katılmayacaklarını bildirdiler. Bu rapora göre, hem resmi hem de yedek kuvvetler olan bu birimin pilotları, Suriye'deki hedeflere ve işgal altındaki Filistin dışındaki bölgelere saldırmak için kullanılıyor.

İsrail Hume gazetesi ayrıca, yedek kuvvetlerin 69. Filo ile yaptıklarına benzer bir hamle yapmayı düşündükleri en az iki savaş filosu daha olduğunu ortaya çıkardı.

Birkaç gün önce Siyonist Ordu'nun yeni Genelkurmay Başkanı Herzi Holvi, Siyonist rejimin güvenlik ve siyasi aygıtlarının komutanları ile ordu askerlerinin itaatsizliği ve Netanyahu kabinesine yönelik protestolar kapsamında durumun çok tehlikeli olduğu ve bu krize bir çözüm bulamazlarsa ordu ve (İsrail)'in zor bir ikilemle karşı karşıya kalacağı vurgulandı.

Ordunun siyasi oyunlardan ve sosyal çekişmelerden uzak tutulmasını talep etti ve Siyonist orduya hizmet etmeyi reddetmenin kapsamının genişletilmesini Siyonist rejimin çöküşü ve sonunun başlangıcı olarak nitelendirdi.

Holloway'e göre, "bir bütün olarak ordu ve yedek birimler için gerçek sınav, sosyal birliği ve uyumu güçlendirmektir, aksi takdirde ordu içeriden parçalanacaktır."

Kaynak: TEVHİDHABER