Siyonist  İşgal Ordusunda Kriz

Siyonist İşgal Ordusunda Kriz

İsrail medyası, daha önce tıbbi malzeme paketini azaltmayı reddetmesine rağmen, işgal askerlerinin tıbbi malzeme eksikliğinden şikayet ettiğini aktarıyor.

İsrail medyasına göre, Batı Şeria'da faaliyet gösteren çok sayıda İsrail işgal ordusu savaşçısı ciddi bir tıbbi ekipman sıkıntısından şikayet etti.

İşgal "ordusu" sıhhiye birliklerinin talimatlarına göre, her asker cebinde her zaman kişisel bir bandaj ve özellikle askeri görevleri yerine getirirken kanamayı durdurmak için bir bandaj taşımalıdır.

İşgal askerleri, İsrail'in tırmanışa geçtiği ve güvenlik geriliminin arttığı bir dönemde İsrail medyasına "kendi bandajları ve kanamayı durduracak bandajları olmadığını" söyledi.

İsrail web sitesi "Ynet", kuvvetlere tıbbi ekipman tedarikindeki azalmayı "mali kaygılara" bağladı.

Bu, Tıbbi Birlik'in, ekipmanın "basit ve hayat kurtarıcı" olduğunu bilmesine rağmen askerlere alındıklarında verilen tıbbi ekipman paketini azaltmayı amaçlayan bir teklife karşı çıkmasından 6 ay sonra geldi.

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim bölgesinde Filistinliler tarafından düzenlenen silahlı saldırıya maruz kaldıklarını ve üzerlerinde sargı veya bandaj bulunmadığını anlattı.

İsrail işgalinin güvenlik servisleri ise tıbbi ekipman kıtlığını "geçen yıldan bu yana küresel tedarik zincirindeki aksamalardan" kaynaklandığını söyleyerek haklı çıkardı.

Kaynak:TEVHİDHABER