Siyonist Hükümet Çatırdıyor : Ben Gvir'den  Netanyahu'ya İstifa Tehdidi

Siyonist Hükümet Çatırdıyor : Ben Gvir'den Netanyahu'ya İstifa Tehdidi

İsrail kanalı: Ben Gvir hükümetten istifa etmekle tehdit ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, kendisine yakın kaynaklardan alıntı yapan (özel olarak) İbrani Kanalı 13'e göre, Benjamin Netanyahu liderliğindeki hükümetinin politikalarını eleştirdi ve aylar içinde istifa etmekle tehdit etti.

Kanal, Ben Gvir'e "yakın" olarak nitelendirdiği isimsiz kaynakların, "hükümetin politikalarını, Gazze Şeridi'ndeki gevşek tepkisini ve Batı Şeria'daki C Bölgesi'ndeki Han el-Ahmar'ı boşaltmadaki gecikmeyi şiddetle eleştirdiğini" belirtti. ”

Aynı kaynaklara göre bakan yakınlarına, "8 ay içinde söz konusu dosyalarda hükümet içinde önemli bir değişiklik getiremezse istifasını sunacağını" söyledi.

Aynı kaynaklara göre, "Ben Gvir, değişim yaratmaya çalışırken ortakları olduğuna inanıyor."

Aynı kaynaklar, Ben Gvir'in ise "saldırıları gerçekleştiren Filistinlilerin evlerinin kapatılması, Doğu Kudüs'teki evlerin yıkılması ve Filistinlilerin evlerinin yıkılması dahil başka bir hükümette olmayacak adım ve adımlardan gerçekten memnun olduğunu" söyledi.

İsrail, Han el-Ahmar'daki Bedevi cemaatinin bulunduğu araziyi "devlet arazisi" olarak görüyor ve "izinsiz inşa edildiğini" söylüyor, bölge sakinleri bunu inkar ediyor.

İsrail tarafından 1948'de Negev bölgesinden sürüldükten sonra, 1950'lerin başından beri “Cehalin” Bedevi aşiretinden yaklaşık 190 Filistinli bu toplulukta yaşıyor.

Gazze Şeridi'nde sınır bölgesi, zaman zaman Filistinli gruplar ile İsrail ordusu arasında karşılıklı bombardımana sahne oluyor, ancak bölge son dönemde nispeten sakin.