Siyonist General: Korkuyoruz

Siyonist General: Korkuyoruz

Eski İsrailli general: Nasrallah'ın eylemlerinden büyük korkumuz var

Tel Aviv - Birlikte - Eski bir İsrailli general Pazar günü, İsrail ordusunun Lübnan "Hizbullah" Genel Sekreteri Hassan Nasrallah'ın ülkesinin daha önce bilmediği eylemlerinden büyük bir korku duyduğunu söyledi.

Bugün, Pazar günü, İbranice "Maariv" gazetesi, İsrail ordusundaki Şikayetler Komitesi'nin eski başkanı General Isaac Brik'in, ülkesinin bölgesel bir savaş için yetenekler geliştirmediğini aktararak, İsrail'in kuzeyinde bir tırmanma olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

General Isaac Brik, bu konuyu İsrail Askeri İstihbarat Birimi başkanı General Aharon Halifa'nın açıklamalarına bağlayarak, "Hizbullah" Genel Sekreteri'nin daha önce bilinmeyen eylemlerinden ülkesinin büyük korku duyduğunu belirtti. Aman", "Herzliya" konferansında. "Hasan Nasrallah, bölgede kötüleşen durumu büyük bir savaşa sürükleyecek bir hata yapmaya çok yakın" dedi

Buna karşılık General Brick, İsrail Genelkurmay Başkanı General Herzi Halevy'nin iki gün önce aynı konferansta yaptığı açıklamaların, İsrail ordusunun Nasrallah'ın İsrail'in yaptığı eylemlerinden büyük bir korku duyduğunu kanıtlayan şeyler olduğunu gösterdiğini doğruladı.

General Brik, İsrail ordusunun, İsrail iç bölgelerine her gün binlerce füze fırlatılmasının muhtemel olduğu, ülkesine karşı bölgesel savaşla başa çıkmasını sağlayacak askeri yetenekler geliştirmediği konusunda uyardı.


İsrail ordusundaki Şikayetler Komitesi'nin eski başkanı, ülkesinin gelecekte gireceği herhangi bir savaşa hazır olması için 100.000'den fazla askerin yedekte bulundurulması çağrısında bulundu.

Lübnan "Hizbullah" Genel Sekreteri Hassan Nasrallah'ın geçtiğimiz Perşembe günü İsrail'i tüm bölgenin bombalanmasına ve "büyük bir savaşa" yol açabilecek bir hataya düşmemesi konusunda uyarması dikkat çekicidir.

Nasrallah, Lübnan medyasının Güney Lübnan'ın kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle yaptığı bir konuşmada, "Düşman liderlerini yanlış hesap yapmamaları ve kibirlerinden vazgeçmeleri için uyarıyoruz çünkü bugünün zamanı geçmişten farklı dedi

Kaynak:TEVHİDHABER