Siyonist Gazete Haaretz: Mahkum Değişimi için Yapılan  Müzakereler Karmaşık bir Hal Aldı

Siyonist Gazete Haaretz: Mahkum Değişimi için Yapılan Müzakereler Karmaşık bir Hal Aldı

Siyonist gazetesi Haaretz bugün Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki mahkum takası anlaşmasına ilişkin müzakerelerin "karmaşık ve zorluklarla karşı karşıya" olduğunu söyledi.

Tercüme Haber / Tevhid haber

Gazete, İsrail ile Hamas arasında takas anlaşmasıyla ilgili boşlukların hala devam ettiğini ve Tel Aviv'in “elleri kana bulanmış” olarak nitelendirdiği yüzlerce mahkumu serbest bırakmayı reddettiğini Her iki tarafın pozisyonlarına bağlı kaldığını belirtti.

Gazete, Hamas'ın gelecekteki herhangi bir anlaşmada Gilboa hapishanesinden "kaçan" altı mahkumun serbest bırakılması yönündeki yeni taleplerine atıfta bulundu.

Gazeteye göre, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinwar, "örgütünün yaklaşımını İsrail'e dikte etmeye çalışıyor, o hala yüzlerce mahkumun serbest bırakılmasını talep ediyor, ancak İsrail hem Benjamin Netanyahu döneminde ve Naftali Bennett döneminde bu isteği reddediyor

Gazeteye göre, (Gazze'ye yönelik 2014 savaşının ) sona ermesinden bu yana aralıklı olarak devam eden müzakereler boyunca, hayatta kalan iki esir askerin , Avraham Mengistu ve Hisham al-Sayed, her ikisi de akıl hastalığına yakalandığı belirtiliyor