Siyonist Eski Bakan : Bizim İçin Asıl Sorun  Rusya ve İran'ın  Yakınlaşması

Siyonist Eski Bakan : Bizim İçin Asıl Sorun Rusya ve İran'ın Yakınlaşması

Siyonist İsrail medyası İran Ve Rusya'nın yakınlaşmasından rahatsız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası Pazar günü, "İsrail" için temel sorunun İran ile Rusya arasında şekillenmekte olan ittifak olduğunu bildirdi.

Eski bakan Haim Ramon, İsrail Kanalı 13'e, "Bugün İsrail için temel sorun, İran ile Rusya arasında şekillenen ittifaktır. Bunun çok büyük yansımaları var ve bizi endişelendirmesi gereken de bu." dedi

Ramon, "Putin, İranlı yetkililerle görüşmekle meşgul görünüyor ve bu günlerde onu meşgul eden şey bu ve asıl sorun, İran ile Rusya arasında ortaya çıkan ittifaktır ve bizi endişelendirmesi gereken de budur." , belki de Suriye'de olup bitenlerden daha fazla" endişelenmeliyiz dedi.

İlgili bir bağlamda, eski İsrailli bakan, İran ve Rusya arasındaki yakın işbirliğinin direnişin gelişmiş hava savunma sistemleri edinmesine katkıda bulunacağından korkarak, Lübnan ve Suriye'deki direnişin işgalci varlık için oluşturduğu tehdide değindi.

Ramon, "İran'ın Hizbullah'a bu tür silahlar sağlamasına izin vermeyeceğiz çünkü bu gerçeği değiştiriyor ve bu mesele ne pahasına olursa olsun engellenmeli" dedi.

Birkaç gün önce İsrail medyası, "İsrail, Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısı altında, Ukrayna'ya stratejik malzeme tedarikini finanse etmeyi kabul etti."

Daha önce basında çıkan haberlere göre "İsrail"in "İran tehdidi" nedeniyle Ukrayna'ya askeri yardım konusundaki tutumunu yeniden gözden geçirebileceği dikkat çekicidir.