Siyonist Ben Gevir  Netanyahu'ya Tepki Gösterdi

Siyonist Ben Gevir Netanyahu'ya Tepki Gösterdi

İsrail'de Ben-Gvir, hükümet politikalarını protesto etmek için Kabine toplantısını boykot etti

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Pazar günü hükümet politikalarını protesto etmek için haftalık Kabine toplantısını boykot etti.

Yedioth'a göre Ben-Gvir, Yahudi Güç Partisi'nin iki bakanıyla birlikte, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın İsrail güçlerine saldırı düzenlemekle suçlanan üç Filistinlinin cesetlerini iade etme kararını protesto etmek için Kabine toplantılarına katılmayacağını söyledi.

Aşırı sağcı yetkili, İsrail hükümetinin geçen ay arabasıyla Batı Şeria'ya silah kaçırmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan Ürdünlü milletvekili İmad Advan'ı serbest bırakma kararını da reddetti.

Ben-Gvir, "Bu hükümet sağcı bir hükümet ve halk bize teröristlerin cesetlerini iade etme veya Gazze'yi bombalamaktan kaçınma yetkisi vermedi. Güçlü ve saldırgan bir güvenlik politikası izlemek için çok geç değil." dedi. .

Ben-Gvir'in hükümet toplantısında bulunmaması, aşırı sağcı bakan ile Başbakan Binyamin Netanyahu arasındaki krizin son gelişmesiydi.

Perşembe günü Ben-Gvir, 120 üyeli Knesset'te altı milletvekili bulunan partisinin, Kabine politikalarını protesto etmek için hükümet kararlarını oylamayacağını duyurdu.

Ben-Gvir, geçen hafta bir İsrail hapishanesinde bir Filistinli açlık grevcisinin ölümünün ardından Gazze'den gelen roket atışına İsrail ordusunun zayıf bir tepki olarak gördüğü duruma özellikle kızmıştı.

Kaynak: TEVHİDHABER