Siyonist Ben Gevir : Mescid-i Aksa'yı Basmaya Devam Edeceğim

Siyonist Ben Gevir : Mescid-i Aksa'yı Basmaya Devam Edeceğim

Ben Gvir, Mescid-i Aksa'yı basmaya devam etme sözü verdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinin lideri Ben Gvir, devlet tarafından yönetilen Israel Broadcasting Corporation'a şunları söyledi: "Ürdün'e tüm saygımla, İsrail bağımsız bir devlettir. Mescid-i Aksa'ya gittim ve gitmeye devam edeceğim dedi

Daha önce, "Ben Gvir" 3 Ocak'ta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Filistinli, Arap, İslami ve uluslararası kınamalara yol açtı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Kral Abdullah ile Netanyahu'nun Salı günü önceden duyurulmayan görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Mescid-i Aksa konusuna değinmedi.

Ancak İsrail Yayın Kurumu, "Görünüşe göre Netanyahu kutsal mekanlarda statükoyu koruma sözü verdi" dedi.

Ürdün Kraliyet Mahkemesi görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Ürdün Kralı'nın "Mübarek Mescid-i Aksa / Kudsi Şerif'teki tarihi ve hukuki statükoya saygı duyulması ve önyargılı olunmaması gerektiğini vurguladığını" söyledi.

Açıklamaya göre Kral ayrıca, barış sürecine siyasi bir ufkunönünü açmak için sükunete uyulması ve şiddet eylemlerinin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Mescid-i Aksa'nın işlerinden Ürdün Vakıflar Bakanlığı'na bağlı Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi sorumludur.

2003'ten beri İsrail polisi, İsrailli aşırılık yanlılarının Mescid-i Aksa'ya saldırmasına tek taraflı olarak izin verdi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, saldırılara itiraz ediyor ve bunların durdurulması çağrısında bulunuyor, ancak İsrail hükümetinden bir yanıt alamadı.