Siyonist Bakan Hollanda'da Yargılanıyor

Siyonist Bakan Hollanda'da Yargılanıyor

Karar bugün açıklandı. Bir Filistinli, İsrail savunma bakanını Gazze'deki 6 akrabasına karşı savaş suçu işlemekle suçlayan Hollanda mahkemesinin kararını bekliyor.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

LAHEY (Reuters) - Hollanda'daki bir temyiz mahkemesi, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ı savaş suçlarıyla suçlayan bir davayla ilgili kararını Salı günü verecek.

Filistin asıllı Hollandalı İsmail Ziada, Gantz ve eski bir üst düzey İsrail askeri yetkilisine karşı hukuk davası açtı. Ziada, Gantz'ı 2014 yılında İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında altı akrabasının ölümünden sorumlu olmakla suçluyor ve Hollanda'daki uluslararası yargı kuralları uyarınca tazminat istiyor.

Uluslararası yargı kuralları, devletlerin, nerede işlendiklerine bakılmaksızın, savaş suçları ve işkence gibi ciddi suçları kovuşturmalarına izin veriyor

Bir alt Hollanda mahkemesi Ocak ayında davayı reddetmişti

Ziade söz konusu davranışın ciddi uluslararası insancıl hukuk ihlalleri içermesi nedeni ile , hukuk davalarında uluslararası yargının kararlarının uygulanmsı gerektiğini söyleyerek temyize gitti. Ziada, temyiz yargıçlarından Gantz'a kovuşturmaya karşı fiilen dokunulmazlık sağlayan kararı bozmalarını istedi.