Siyonist Askerlerden Yeni İtiraf!

Siyonist Askerlerden Yeni İtiraf!

İşgal güçleri Gazze'de "kalıcı bir stratejik zafer" elde etme konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor.

Lübnan merkezli el-Meyadin gazetesinin bildirdiğine göre, Wall Street Journal, İsrail güçlerinin "kalıcı bir stratejik zafer" elde etmede artan endişelerine dikkat çeken bir haber yayımladı.

el-Meyadin, üst düzey komutanlardan sahadaki yedek askerlere kadar İsrailli askerlerin hayal kırıklıklarını dile getirdiklerini ve net bir planın olmaması ve çabalarının amacı hakkında sorular sorduklarını bildirdi.

Haberde, "Hamas'ı tamamen yok etmenin" uygulanabilirliği konusunda şüpheler ortaya çıktığı kaydedildi.

Gazete, Aksa Tufanı'ndan bu yana Başbakan Benyamin Netanyahu'nun, Hamas'ın "kökünü kazımak" isteğinde ısrar ettiğini kaydetti.

The Wall Street Journal'ın görüştüğü İsrailli askerlere göre, yaklaşık beş aydır süren yoğun çatışmalara rağmen, önemli bir askeri ve siyasi varlık olarak "Hamas'ı ortadan kaldırma" hedefine ulaşılması zor görünüyor.

Katar merkezli el-Cezire de birkaç gün önce yayımladığı haberde, “Hamas'ın kuzey Gazze'den İsrail'i hedef alma becerisini yeniden kazandığına dair yeni işaretler” olduğunu açıklamıştı.

el-Cezire’ye demeç veren Orta Doğu Küresel İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşundan İsrail-Filistin uzmanı Ömer H. Rahman şunları söylemişti: "Sanırım roket saldırıları İsraillilere genel olarak Hamas'ı yok etme hedeflerinin başarısız olduğu mesajını veriyor… Eğer hâlâ roket atabiliyorsanız ve İsrail'in 112 gün boyunca kuşatma altında tuttuğu tüm yerlerin kuzeyindeki birliklere hâlâ saldırabiliyorsanız, o zaman Hamas'ı yok etmeye yönelik savaş hedefi başarısız oluyor."

Tel Aviv merkezli bir yayın olan +972 dergisinde çalışan İsrailli yorumcu ve gazeteci Oren Ziv de İsrail’in şu ana kadar Hamas savaşçılarının yeraltındaki hareketini büyük ölçüde engelleyemediğini bildirmişti.

Ziv sözlerine şöyle devam etmişti: "İsrail'in tünellerin nereden ve nasıl bağlandığına dair tam bir resme sahip olmadığını tahmin ediyorum. Gazze'nin kuzeyinden hâlâ saldırılar görmemiz, tünel sisteminin hâlâ işlediği anlamına geliyor."

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nden İsrail-Filistin ilişkileri uzmanı Hugh Lovatt’ın sözleri de el-Cezire’de şu şekilde yer almıştı: "İsrail hükümeti askeri yollarla başarabileceklerini abartmaya devam ediyor. İsrailli rehineleri askeri yollarla serbest bırakabileceğini söyledi ama bir rehine dışında durum böyle olmadı."

el-Cezire'ye konuşan Lovatt, "Askeri harekat aslında rehineleri öldürdü" demişti.

Lovatt, "esirlerin karşılaştığı zorluklara rağmen", İsrail'in gevşek tanımlı ve gerçekçi olmayan savaş hedeflerinin yükünü Filistinli sivillerin çektiğini söylemişti.

Lovatt, İsrail'in, bölgede öldürülen toplam 25 binden fazla Filistinliden 9 bininin Hamas savaşçısı olduğunu iddia ettiğini söylemiş, ancak kurbanların yüzde 70'inin kadın ve çocuk olduğuna inanıldığını vurgulamıştı.

Lovatt sözlerinin sonunda, "Benim hissiyatım İsrail'in Gazze'de ölen her erkeğe Hamaslı muamelesi yaptığı yönünde" demişti.(Ajanslar)