Sisi İle Siyonist Başbakan Arasında Görüşme

Sisi İle Siyonist Başbakan Arasında Görüşme

Önemli dosyaları aramak için... Lapid Mısır cumhurbaşkanını aradı

TERCÜME HABER //TEVHİDHABER

İsrail Başbakanı Yair Lapid, bu akşam Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah al-Sisi'yi aradı.

İsrail internet sitelerine göre Lapid, Mısır'ın rolünden bahsetti ve "Mısır, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanmasında çok önemli bir role sahip" dedi.

Ayrıca Mısır cumhurbaşkanının Filistin sorununu başbakanla gündeme getirdiği ve Lapid'in Filistinlilerin ekonomik durumunun güçlendirilmesi gerektiği konusundaki görüşünü doğruladığı bildirildi.

Lapid'in ofisi, iki liderin uzun uzadıya konuştuğunu ve Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için gösterdiği çabalardan dolayı Lapid El-Sisi'ye teşekkür ettiğini bildirdi.

Mısır açıklamasında Sisi'nin, "Mısır, saha durumunu kontrol altına almak ve çatışmanın genişlemesini ve askeri eylemlerin artmasını önlemek için aralıksız ve yoğun çaba ve çaba sarf ettiğini ve Şerit'teki yaşam durumunu iyileştirmek için acil adımlar attığını belirtti. içinde kötüleşen koşulları hafifletmek ve Filistin Yönetimi ile ekonomik ilişkilerin iyileşmesini hızlandırmak ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı desteklemek.

Mısır açıklamasında Sisi'nin de "Mısır, Filistin halkının arzu edilen barışı elde etme ve meşru haklarını elde etme konusundaki umudunu yenilemeyi dört gözle bekliyor, bu da şiddet döngüsünün sona erdirilmesinin kaçınılmazlığını sağlamaya çalışıyor dedi

İsrail, Gazze Şeridi'nde İslami Cihat hareketini hedef aldığı ve saha liderlerini öldürdüğü üç günlük bir saldırı başlatmıştı, 45'ten fazla şehit öldü ve yüzlerce kişi yaralandı.

Mısır'ın dün bir ateşkeste başarılı olması ve dün yayınlanan ateşkes şartlarına uygun olarak, tutuklu Awawda ve mahkum Bassam Al-Saadi'nin serbest bırakılmasını takip etme sözü vermesi dikkat çekicidir.