Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Şimdi bize ne lazım!

Şimdi bize yeni bir Mustafa Kemal lazım! MPL TV"de "Hazır kıta" programında Mustafa Kemal'in vasiyeti ile ilgili bir program vardı geçen gün.. Aileye yakın biri, Meriç Dumluer konuşuyordu programda.. Mustafa Kemal'in Ehli beyt'ten olduğu, Dini bir görevle gönderildiğini, Osmanlı Cumhuriyeti kurulmasını istediğini filan iddia ediyor.. Bu iddialar zaman zaman ortaya atılır.. Nejla Çarpan'ı bilen bilir. O da Mustafa Kemal'in ruhu ile temasa geçip yeni Nutuk filan yazıyordu. Genelkurmay da bunları çoğaltıp dağıtıyordu.. Bugünlerde bu konunun yeniden gündeme gelmesi ilginç..
Madem bizimkiler de yeni yapılanmanın içine alınacak, o zaman ya Mustafa Kemal dönemi bitecek, ya da İslâmcı bir Mustafa Kemal tipi üretilecek.. Yani Bursa Nutku "out", Mekke emirine gönderilen mektup "in"! Hatırlarsanız bu konuyu da Nevzat Yalçıntaş açıklamıştı. "Alemi İslâma Mektup" da bundan sonra sık sık gündeme gelecektir.. Mustafa Kemal'in vasiyetinden ibaret tartışma değil bu. Eşine gönderdiği mektuplar da gündemde.. Madem birilerinin daha önce ürettiği Mustafa Kemal'e uygun bir toplum üretilemiyor, o zaman üretilmesi düşünülen toplum modeline göre yeni bir Mustafa Kemal üretilmesi gerekiyor..
Müslüman Mücahid Mustafa Kemal için gayretler yeni değil.
Mesela Adnan Hocanın Mustafa Kemal'i dindar, anti siyonist, anti mason bir Mustafa Kemal'dir.. Adnan Hocanın Mustafa Kemal'i "Samimi bir dindar"dır..
"Dinine gönülden bağlı bir lider, Atatürk", "Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum." Mustafa Kemal Atatürk.. Buyurun resmi dairelere bu vecizeyi asalım..
Meraklıları için Atatürk'ün İslâmiyet hakkında ki sözleri: "Allah birdir, şanı büyüktür. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Türk Milleti daha dindar olmalıdır. Hz.Muhammed(s.a.v), Allah'ın birinci ve büyük kuludur. Her sarıklıyı hoca sanmayın. Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Bizim dinimiz en makul ve en tabii dindir. (Belki lazım olur; Atatürk'ün İslâm coğrafyası hakkındaki sözleri): Kendimize kafi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslâm'ın mukaddes yerlerinin Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz."
Atatürk'ün Türklüğüne gelince, buyurun: "'Hayatta yegane fahrim Türk yaratılmamdır' diyerek Türklüğü ile övünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, baba soyu itibariyle, hem Anadolu'nun, hem de Rumeli'nin Türkleşmesinde büyük rol oynamış bulunan 'Kızıl Oğuz Yörükleri, Türkmenleri'nden anne soyu itibariyle de Rumeli'nin Türkleşmesinde yine etkin rol oynamış bulunan ve göçtükleri Konya / Karaman yöresinden dolayı Rumeli'de 'Konyarlar' olarak anılan Yörük, Türkmenlerdendir. Dedesi Kızıl Hafız Ahmet Efendi'nin köyü 'Kocacık', bugünkü Makedonya Cumhuriyeti'nin Jupa Bölgesi'nde Debre şehrine bağlı, Türklerin yaşadığı bir köydür. 'Bana, insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmemdir.'"
Peki hiç düşündünüz mü, Atatürk nasıl dua ederdi? Buyurun Atatürk'ün ağzından yeni dualar.. 26 Ağustos 1922'de topçu ateşimiz başladığı zaman Gazi Mustafa Kemal: "Ya Rabbi! Sen, Türk ordusunu muzaffer et. Türklüğün, Müslümanlığın, düşman ayakları altında, esaret zincirinde kalmasına müsade etme! 31 Ağustos 1922 sabahı savaş alanını gezen ve Kızıltaş deresindeki binlerce ölüyü gören ve yaralıların iniltisini, bağırışlarını dinleyen Atatürk ellerini açmış şehidlerimize Fatiha okumuş ve: Ya Rab bana suç yazma, beni ölenlerin sorumlusu yapma. Yunanlılar yurduma girdi. Milletimin namusuna saldırdı, Türklüğü ve Sana inanan, dua eden Müslümanlığı yok etmek istediler... Yurdumu kurtarmak için bu savaşı yaptırdım. Beni istilacı kumandanlarla bir tutma! Türk Milletinin Kurtuluş savaşında dökülen kanlardan dolayı beni affet" diye dua etmiştir..
Atatürk'ün İslâmiyet ve Hz. Peygamberle ilgili sözleri için, şimdi siz en iyisi Yaşar Nuri"nin yazılarına, Ahmet Tekin"in, Ahmet Akgül"ün bu konuda çıkan kitaplarına bir göz atın.
Mesela yakında piyasaya şöyle kitaplar çıkarsa şaşmayın: "Kur"an'ın ezeli ve ebedi ışığında Mustafa Kemal'in hayatı ve fikirleri".
Meraklısı için piyasada bulabileceği başka kitaplar: Atatürk'ün Cuma Hutbeleri. Emine Ş. Usta. Atatürk'ün Kehanetleri TRUVA YAYINLARI Ali Bektan. Kitabın yeni baskısında bu isim Atatürk'ün Kerametleri olarak düzeltilebilir. Küçük bir rötuş kafi.. Zaten bu gidişle yakında Anıtkabir'de mevlid okuruz.. Saygı duruşu yerine de dikkaaat, Fatiha okunaacaaak, oku!
"Atatürk'ün Kemiklerini Sızlatan Parti: CHP" çıktı, piyasada var.. "Atatürk'ün Manevi Dünyası"nı Rahmi Vardı yazdı, kitaplaştırdı. "Atatürk'ün Manevi Dünyası ve Sözleri" ayrıca Yağmur Güngör"ün de ilgi alanındaydı. Mehdi konusu ile ilgilenenler için ilginç bir kitap: "Atatürk'ün Yanındaki Mehdi" Yazarı Timuçin Mert. Artık Batılılaşmanın önderi değil; Atatürk bundan sonra "Doğunun Kahramanı Atatürk" olarak anılacak. Bilgi Yayınlarından kitabı çıktı bile. Yazarı: Bilal N. Şimşir.. Bu işte bir yanlışlık var ama diyenler için bir kitap: "Yanlış Cumhuriyet & Atatürk ve Kemalizm Üzerine 51 Soru" Yazarı: Sevan Nişanyan.
İslâm'a göre Atatürk değil de Atatürk'e göre din nasıl bir şey diye soranlara: "Atatürk Dini Nasıl Anlıyordu? İslâm'ı Doğru Anlayabilmek" Yazarı: Mustafa Sağ. Atatürk'ün imamlara, imam okullarına bakışını öğrenmek için bakın bakalım, Diyanet'in Atatürk'ü ne diyormuş: "Atatürk, Din ve Din Adamları." Diyanet Vakfı Yayınları. Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu..
"Atatürk ve Din" konusunu yıllar önce Sadi Borak da yazmıştı. Ama sonra piyasa Osman Nuri Çerman gibilerin, "Dinde Reformcular"ın eline geçti. Behçet Kemal Çağlar Mevlidini yazdı, biri de çıktı bu işin Amentüsünü yazdı. Bir başkası çıktı: "Türk'ün dini Kemalizmdir" dedi kestirdi attı..
"Atatürk ve Din" de Diyanet Vakfı yayınlarından çıktı.. Aslında en iyisi bu işi Diyanet'e havale etmek gerek.. "Ayet ve Hadisler ışığında Atatürk ve Atatürkçülük projesi" İlahiyatçı profesörlerle bu işi en iyi şekilde yaparlar.. "Atatürk'ün İslâm İnancı" gibi konularda herkes bir şey yazarsa bu işin sonu nereye varır.. Mesela, İbrahim Yılmaz da yazmış bu konuyu.
Artık "Atatürk ve Sosyal Demokrasi" satmaz. Cemal Şener"in "Atatürk ve Aleviler"i satıyor mu, sol ve Alevici bir Atatürk satmaz. Satacaksa yeni Atatürk sağ ve Sünni olacak! Fatih Bayhan"ın kitapları niçin çok satıyor sanıyorsunuz? Spiritüalistler için iki kitap önerim var: İkisi de Cenk Koray'a ait.. "Atatürk ve Din", "Kur"an İslâm Atatürk ve 19 Mucizesi"
Şimdi bize yeni bir Atatürk lazım! Selâm ve dua ile..

Vakit

Bu yazı toplam 64720 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar