Ruslar Kosava Konusunda çelişkili

Rusya'nın, Kosova'nın statüsüyle ilgili yeni bir karar üzerinde çalıştığı, "birkaç güne" ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Rusya'nın, Kosova'nın statüsüyle ilgili yeni bir karar üzerinde çalıştığı, "birkaç güne" ihtiyaç duyduğu bildirildi.


Rusya Dışişleri Bakanlığından adı açıklanmayan bir yetkili Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, "Kosova'nın statüsüyle ilgili BM Güvenlik Konseyinin yeni kararının metni Dışişleri Bakanlığına ulaştı. Bu dokümanlar oldukça fazla ve uzmanlarımız üzerinde çalışıyor" dedi.

Yetkili, Rus uzmanların metin üzerindeki çalışmalarını tamamlaması için birkaç güne ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya, BM Güvenlik Konseyi tarafından daha önce hazırlanan Kosova'nın statüsüyle ilgili kararı "kabul edilemez" bulduğu için veto etmiş, Kosova'nın statüsüyle ilgili bulunacak çözümün ilgili tüm taraflar tarafından kabul edilmesi gerektiğini açıklamıştı.


Ortadoğu Haberleri

İran Devrim Muhafızları Bir Uçak Daha Düşürdü!
İranlı Komutandan Sert Uyarı: “Altyapınızı Daha Ağır Vururuz”
ABD ve İsrail'in Natanz nükleer tesisine saldırdı
Kaani: Direniş Cephesi her geçen gün daha da güçlenecek
Pezeşkiyan'dan İslam ülkelerine çağrı: Kardeşiz, ihtilaf istemiyoruz, düşmanın oyununa gelmeyelim