Gündem
CHP mitinginde kaza
Hatay Atatürk Stadyumu yanındaki toprak alanda bulunan CHP helikopterinin pervanesinin kopması ve yere çarpması sonucu sıçrayan bazı taş ve parçalar Mübeccel Günal adlı kişinin ölümüne neden oldu. Pervanenin kopması sonucu bir kişi..
5 kız öğrenciye tecavüz tuzağı, "cep"le kurulmuş
Çorum"u ayağa kaldıran 5 kız öğrenciye tecavüz olayı, aydınlanıyor. 5 kişi tutuklandı. 3 zanlı aranıyor. 15 yaşındaki Z.T., kendisine erkek arkadaşıyla öpüşürken "cep"le çekilen fotoğrafıyla şantaj yapıldığını söyledi.
Masaj salonuna 4. fuhuş baskını
Ortaköy"de daha önce 3 kez fuhuş yapıldığı gerekçesiyle basılan masaj ve sauna salonuna 4"üncü kez operasyon düzenlendi.
Başkan Erzen"in eski sekreteri cinayet zanlısı
İşadamı Ali Başot, Mövenpick Otel"in süit odasında 2 yıl önce ölü bulundu. Soruşturma dosyası, "intihar" notu düşülerek kapatıldı. Sürpriz bir şekilde geçen ay dosyayı savcılıktan isteyen Adalet Bakanlığı, bazı delillerin göz ardı..
Alman basını, "Geceyarısı Ekspresi" kampanyası açtı
Antalya"da 13 yaşındaki İngiliz kızı Charlotte L. M"ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 17 yaşındaki Alman genci Bernard Marco W. için Alman basını, Türkiye"ye karşı bir "Geceyarısı Ekspresi"..
Sessiz çığlık
Dün Türkiye"nin birçok ilinde, "teröre lanet" mitingleri düzenlendi. Aşırı sıcağa rağmen ellerinde bayraklarla alanlarda toplanıp yürüyüş düzenleyen gruplar, "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir", "Kahrolsun PKK" sloganları..
Fatih Akın"la Claudia Roth"a bakanlıktan çöplük tepkisi
Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Trabzon"un Sürmene İlçesi"ne bağlı Çamburnu Beldesi"nde yapılacak katı atık tesine karşı çıkan yönetmen Fatih Akın ve Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth"a "Tesisler kesinlikle çevreye..
Kahvaltı keyfi karakolda bitti
Kocamustafapaşa sahil yolunda park ettikleri otomobillerini yerinde bulamayınca çalıntı ihbarı yapan Hasan Hüseyin ve Ayşe Çırpanlı çifti, komedi filmlerindeki gibi olay yaşadı.
Saakaşvili mavi yolculukta
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili önceki akşam saatlerinde Bodrum"a geldi. Gürcistan Havayolları"na ait özel uçakla Milas-Bodrum Havaalanı"na inen Saakaşvili, Bodrum"un Yalı Beldesi"ndeki Kempinski Barbaros Bay Otel"e geçti.
Kapkaççıya otomobil çarptı
Okmeydanı"nda dün saat 14.00 sıralarında yeğeninin düğününe gitmek üzere yürüyen Melahat Poyraz"ın elindeki cüzdanı kapan Remzi M., O-1 Karayolu"ndan karşıya kaçmak istedi.
Tüm Gündem haberleri için tıklayın...
Önceki Haber Sonraki Haber
PKK da Amerikancı 24 Haziran 2007
Kasım CİNDEMİR / WASHINGTON
Bir Amerikan dergisine konuşan PKK bağlantılı Demokratik Çözüm Partisi yetkilileri "PKK, Marksist ideolojiden uzaklaştı, şimdi sağlam Amerikancı oldu" dedi. Dergideki yazıda son dönemde Kuzey Irak"la Türkiye arasında yaşanan gerginliğin bölgede PKK"nın popülaritesini artırdığı iddia edildi.
THE Washington Report on Middle East Affairs Dergisi"nde, Kuzey Irak"taki PKK varlığı ile kurdurduğu Demokratik Çözüm Partisi (KDÇP) ve yan örgütü PJAK ile ilgili son gelişmeler anlatıldı.
KDÇP yetkilileri, ABD, Avrupa Birliği ve Türkiye"nin bir terör örgütü olarak tanımladığı PKK"nın paravan kuruluşu olduklarını kabul etmemekle birlikte, "İdeolojimiz ortak" dedi. Dergi, KDÇP sözcülerinin, "PKK, Marksist devrimci ideolojisinden uzaklaştı. Şimdi, sağlam bir Amerikancı" dediklerini yazdı. KDÇP Başkanı Dr. Fayık Muhammed Golpi, "Marksist bir örgüttük. SSCB çöktükten sonra Marksizmi yeniden değerlendirdik. Abdullah Öcalan bu konuda kitap yazdı. Küreselleşme çağında gerçekleri görmezlikten gelemezsiniz. Demokrasi ve federalizmi seçtik. Bu bir taktik hareket değildir" diye konuştu.
ABD İLE TEMAS Dergideki yazıda, PKK"yı terörist olarak gören güçlerin Irak"ı işgaline rağmen, örgütün Kuzey Irak"ta çok sayıda kampının bulunduğu belirtildi. İran"da eylem düzenleyen PJAK"ın PKK tarafından kurulduğu ve ABD askeri yetkilileri ile bu grup arasında bir görüşme yapıldığının bölgedeki gazetelere yansıdığı ifade edildi.
PKK"YA YARADI Yazıda, Ankara ile Kuzey Irak"ın bölge liderleri arasında yaşanan gerginlik ve tırmanan gerilim de yer aldı. Mesud Barzani"nin kışkırtıcı açıklamaları hatırlatıldı ve bu gelişmelerin, Kuzey Irak"ta PKK"yı daha popüler hale getirdiği iddia edildi. Erbil"de üniversite öğretim üyesi olan Denise Natali, "Tartışmalar Türkiye"ye yaramadı. Halkın PKK"ya sempatisi artıyor" diye konuştu. Yazıda Türkiye"nin Habur Kapısı"nı kapatarak K.Irak"ı "nefessiz" bırakabileceği de kaydedildi.
PKK da Amerikancı
Gündem CHP mitinginde kaza Hatay Atatürk Stadyumu yanındaki toprak alanda bulunan CHP helikopterinin pervanesinin kopması ve yere çarpması sonucu sıçrayan bazı taş ve parçalar Mübeccel Günal adlı kişinin ölümüne neden oldu. Pervanenin ko
Ortadoğu Haberleri
HAMAS'tan Kudüs Açıklaması
İsrail Suriye'yi Adım Adım İşgal Ediyor!
Siyonistlerden itiraflar gelmeye devam ediyor: İran İsrail'i zor durumda bıraktı
Almanya ile İşgalci İsrail Arasında 6,7 Milyar Dolarlık Anlaşma!
NATO'dan Ukrayna'ya ret: İttifak'a üyelik mümkün değil