Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere, Amerikalı muadili Condeleezza Rice, Filistin"deki ulusal birlik hükümetini tanıma kararlarının gerekçelerini anlattı.
Dışişleri Bakanı Stoere, NATO dışişleri bakanları toplantısı için Oslo"da bulunan Rice ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Filistin hükümetini tanımalarının amacının, Orta Doğu"daki diplomasiye yardımcı olmak olduğunu söyledi.
Norveç"in doğru yönde gidecek siyasetleri izleyeceğini belirten Stoere, "Orta Doğu Dörtlüsünün ilkeleri bizim de ilkelerimizdir" dedi.
Stoere, İsrail"in de önceki anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
Norveç geçen ay, Filistin ulusal birlik hükümetini tanıyan ilk Batılı devlet olmuştu. ABD ve İsrail"in bu kararından dolayı eleştirdiği Norveç ayrıca, Filistin"e, uluslararası bankacılık yaptırımları hafifletildiği zaman doğrudan mali yardımda bulunacağını da açıklamıştı.
ABD Dışişleri Bakanı Rice da ortak basın toplantısında, Orta Doğu Dörtlüsünün ilkelerini tamamen tanıyan bir Filistin hükümeti konusunda Norveç ile aynı görüşü paylaştıklarını ifade ederek, Stoere"in çabalarını destekledi.
NORVEÇ FİLSTİNİ Neden Tanıdı ?
Norveç geçen ay, Filistin ulusal birlik hükümetini tanıyan ilk Batılı devlet olmuştu.
Ortadoğu Haberleri
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir