İnsanlık Ayıbının Belgeleri Sergileniyor(FOTO)

BM'de Ruanda katliamı sergisi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ''Ruanda Soykırım Sergisi''nin Ruanda'da meydana gelen soykırımdan alınan derslerle ilgili olduğunu ve başka konular hakkında tarihi yargılarda bulunmaya çalışmadığını söyledi.
Ban, ''Birleşmiş Milletler, kurum olarak kendi doğuşuna da yol açan İkinci Dünya Savaşı'ndan önce meydana gelen olaylar hakkında bir tutum benimsememiştir.

Bugünkü anma töreni bizi ileriye bakmaya zorluyor'' dedi.

Genel Sekreter Ban, daha önceden ertelenen ''Ruanda Soykırımdan Dersler'' sergisinin 3 haftalık bir gözden geçirme süresinin tamamlanmasının ardından resmi açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Ban, konuşmasında Ruanda'da yaşanan soykırımın 13. yıldönümü olan bu ayda uluslararası topluma çağrıda bulunarak yaşanan soykırımların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter, ''Hepimiz yeni bir soykırımın yaşanmasını önlemek için çalışmaktan hiç vazgeçmemeliyiz'' diye konuştu.

BM'de 3 hafta açık kalacak sergi, Ruanda'da 1994 yılında sistematik bir biçimde öldürülen 800 bin insanın anısına atfedildi.

 

 

 

 

 

 

 

Ortadoğu Haberleri

Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir