Castro: CIA aynı CIA

Küba lideri Fidel Castro, 1950-1970 yılları arasında suikast ve darbe girişimlerine ilişkin belgeleri açıklayan Amerikan Merkez Haberalma Teşkilatı CIA'nin aynı acımasız taktikleri..

Fidel Castro, CIA'nin ''aile mücevherleri'' olarak adlandırılan belgeleri açıklamasının, Amerikan hükümetinin ''bu tür faaliyetler geride kalmış bir dönemin ürünü'' izlenimi verme amacı taşıdığı görüşünde.

Küba lideri, belgelerde anlatılanların bugün de uygulanmakta olduğunu, ancak geçmişten farklı olarak daha vahşi bir biçimde ve gezegenin tamamına yayılmış bir halde yaşandığını savunuyor.

CIA'nin açıkladığı belgelerdeki kilit bilgilerden biri; örgütün Johnny Roselli adlı bir mafya liderini, 1960 yılında Castro'yu öldürmek için ikna etmeye çalıştığını ortaya koyuyor.

Ancak belgelerden anlaşıldığı kadarıyla, yemeğine zehir koyarak Castro'yu öldürme planı, başarısız Domuzlar Körfezi çıkarması ardından rafa kaldırılmış.

Küba lideri, George Bush da dahil olmak üzere Amerikan yönetimlerini kendisini öldürmeye çalışmakla suçluyor.

Castro, devlete ait bir yayın organında yer alan "Cinayet Makinası" adlı başyazısında, John F Kennedy suikastına da gönderme yapıyor ve 1963 yılında Dallas'ta öldürülen Amerikan Başkanı'nın CIA ve Amerika'da yaşayan Castro karşıtı Kübalıların kurbanı olduklarını savunuyor.

Fidel Castro'ya göre, cinayetin zanlısı olduğu açıklanan Lee Harvey Oswald, başkanı öldürmek için tek başına hareket ediyor olamazdı.

Oswald da daha sonra silahlı bir saldırı sonucu öldürülmüştü. Kendisi de usta bir nişancı olan Castro, ''her atıştan sonra hareket etmiyor olsa bile hedefinizi kaybedersiniz, anlık sürelerde yeniden hedefinizi bulmanız gerekir'' diyor.

BBC

Ortadoğu Haberleri

HAMAS'tan Kudüs Açıklaması
İsrail Suriye'yi Adım Adım İşgal Ediyor!
Siyonistlerden itiraflar gelmeye devam ediyor: İran İsrail'i zor durumda bıraktı
Almanya ile İşgalci İsrail Arasında 6,7 Milyar Dolarlık Anlaşma!
NATO'dan Ukrayna'ya ret: İttifak'a üyelik mümkün değil