Örgütün ABD kolu, bölgede muhtemel hedefleri belirlemek, saldırıları engellemek ve sivillerin hayatını kurtarmak amacıyla bu yönteme başvurulduğunu, ilk kez bir insan hakları örgütünün bu teknolojiden faydalandığını belirtti.
Örgüt, www.eyesondarfur.org internet sitesine girerek hükümet yanlısı Cancavid milislerinin saldırılarına hedef olması muhtemel 12 kasabanın korunması için dünyayı yardıma çağırdı.
''Bu yöntemi kullanarak, Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'e dünyanın bölgeyi izlediğini göstermek istediklerini'' belirten örgütün ABD sorumlusu Larry Cox, Beşir'den BM ve Afrika Birliği karma barış gücünü kabul etmesini de istedi.
Yetkililer, uydudan çekilen fotoğraflarla, yıkılan evlerin, askerlerin yoğunlaştığı yerlerin ve kaçan mültecilerin görülebileceğini, ayrıca bu görüntülerden adli çerçevede de yararlanılabileceğini belirtiyor.
AF Örgütü Darfur"u uydudan izleyecek
Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), yüzbinlerce kişinin iç savaş nedeniyle yaşamını yitirdiği Sudan'ın Darfur bölgesini uydudan izleyeceğini duyurdu.
Ortadoğu Haberleri
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir
HAMAS'tan Kudüs Açıklaması
İsrail Suriye'yi Adım Adım İşgal Ediyor!
Siyonistlerden itiraflar gelmeye devam ediyor: İran İsrail'i zor durumda bıraktı