Sendikaya Örgüt Gözaltısı

Sendikaya Örgüt Gözaltısı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı 2 sendikanın Sivas şube başkanları, kentte yasa dışı sol örgütlere yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alındı.

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Sivas Şube Başkanı Önder Doğan ve Birleşik Taşımacılık Sendikası'nın (BTS) Sivas Şube Başkanı Necat Sezginer, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce kentte yasa dışı sol örgütlere yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alındıkları bildirilen Doğan ve Sezginer'in, "yasa dışı sol örgütlere yardım ve yataklık yapmak, sendika binasını kullandırmak" suçlamasıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 16 Ocak 2009'da yapılan operasyonlarda bazı yasa dışı sol örgütler bünyesinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan bu kişilerden 5'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, savcılığa sevk edilen 21 kişiden de 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.