Şehid Rabbani'yi Unutmadık(FOTO-VİDEO)

Şehid Rabbani'yi Unutmadık(FOTO-VİDEO)

Kendisini videolarda görenler, O’nu yüzündeki o hoş gülümsemesiyle hatırlayacaklardır. Dağıstan’ın yiğit evladı Rabbani Halilov...

Emir Rabbani 1998'den itibaren mücahidlerin saflarına katılmış ve son gününe kadar Allah yolunda mücadele etmiştir. Dağıstan en iyi gençlerinden birini Allah yolunda şehit vermiştir. Her giden mücahidin yerine 10 misliyle geleceğini biliyoruz. Dağıstan cephesinde her gün yapılan operasyonlar daha şiddetlenerek devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın, her şehit olan komutanın yerine gelecek yeni komutanlarımız hiç eksik olmayacaktır. Tekrar tekrar Emir Rabbani'nin şehadetini Allah kabul buyursun.
İki kişiyle girdiği çatışmayı yaklaşık 5 saat sürdüren Emir Rabbani ve arkadaşı işgalcilere yaklaşmaya hiç fırsat vermediler. İşgalciler son olarak bölgeye zırhlı araçlar getirerek Tanklarla ve BTR ile bölgeyi yerle bir ettiler. Rus işgalciler ateş kesildikten sonra bölgeye girmeye korkarak tam 2 saat beklediler. İşgalciler mücahitlerin naaşlarından bile korktuklarını tüm dünyaya böylece göstermiş oldular."


Hayatı ve Mücadelesi:

Kafkasya Cephesi, Dağıstan Cephesi Komutanı ve Dağıstan "Şeriat" Cemaati Emiri Rabbani Halilov, 1969 yılında fırıncı bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. Kendisi, Dağıstan'ın altıncı büyük etnik grubu olan Lak(gazi-kumuk) ırkına mensuptur. Ataları 1944 yılında, dağlık bölgelerden zorla getirilerek, Çeçen-İnguş halklarının Sibirya ve Kazakistan'a sürgününden sonra boşaltılıp Dağıstan'a bağlanan Novalak Bölgesi'ne yerleştirilmiştir. Rabbani, Dağıstan'ın Buynasks(Temirhan-Şura) şehrinde doğup büyüdü. O'nun ismi Arapçada "Allah'a ait" manasına gelir ve yerel lehçede "Rappani" şeklinde telaffuz edilir.

Halilov, 1998'e kadar Dağıstan güvenlik güçlerince tanınmıyordu. Sovyetler zamanında Moğolistan tarafında sınır muhafızı olarak görev yapmıştı. O sıralarda bir fırınının ortağıydı. Halilov, Dağıstan istihbarat teşkilatının dikkatini ilk olarak 1998'de Emir Hattab'ın etnik Dargi olan eşinin kız kardeşi ile evlendiği zaman çekti. Sonra eşinin memleketi olan ve 1998'de halkının şeriat ilan edip İslam devleti ilan etmesiyle meşhur olan Karamahi köyüne taşındı. Burada yerel İslamcı önderlerle irtibat kurdu. Ayrıca Çeçenistan Serjen-Yurt'ta bulunan ve Şamil Basayev ve Hattab tarafından yönetilen kampta bulundu. 1999'da mücahitlerin Dağıstan ve Çeçenistan Birleşik İslam Devleti'ni kurmak niyetiyle başlattıkları Dağıstan Savaşı'nda yer aldı. Bu ayaklanmanın bastırılmasının ardından Çeçenistan'a dönerek çoğunlukla Dağıstanlı mücahidlerden oluşan kendi grubunu kurdu ve mücadeleye burada devam etti.

Emir Rabbani ilk olarak, 18 Ocak 2002'de başkent Mahaçkale'de 7 İçişleri askerinin ölümü, 20'sinin de yaralanmasıyla sonuçlanan askeri konvoyun bombalanması eylemiyle gündeme geldi. Daha sonra FSB tarafından, Kaspisk'te "Zafer Günü" kutlaması sırasında askeri kışla yakınında meydana gelen ve 19 asker ve 12 öğrencinin ölüyle sonuçlanan saldırının sorumlusu olmakla suçlandı. Fakat Halilov ve "Şeriat" Cemaati, sivilleri hedef almadıklarını söyleyerek bu iddiayı reddettiler.

"Radio Free Europa"ya konuşan bir uzmana göre Halilov'un namı, Basayev ile yarışacak düzeyde olduğu gerçektir. Hakikaten de Rus ve işbirlikçi kafirler, Çeçenya'da Umarov'u nasıl görüyorlarsa Dağıstan'da da Rabbani'yi o şeklide görüyorlardı. Rus Kommersant gazetesi de O'nun yerel gençlik arasında sürekli popülaritesini artırdığını bildiriyordu. O, mücadele esnasında sivillere zarar vermekten son derece kaçınıyordu. Özellikle askeri ve polis hedefleriyle Dağıstan'ın politik ve bürokrat kesimini hedef alıyordu.

Çeçenya eski Devlet Başkanı Abdülhalim Sadullayev'in Kafkas Cephesi'ni kurmasının ardından Halilov, bu cephenin Dağıstan sorumlusu haline geldi. Sadulayev'in ardından Umarov da O'nu "tuğgeneral" rütbesiyle onurlandırdı.

Şehadeti:

17 Eylül 2007 tarihinde Rus Özel Kuvvetleri, Kızıl-Yurt Bölgesi'nde bulunan Novi-Sulak beldesinde bir özel operasyon düzenlediler. İki silahlı şahıs, bir müstakil evde yüzlerce asker tarafından kuşatıldı. Mücahidlerin teslim olmayı reddetmesinin ardından 12 saat süren çatışmada MVD güçleri, FSB özel kuvvetleri "Vimpel" tarafından da takviye edildi. Resmi açıklamaya göre 1 asker öldü 10 tanesi de yaralandı. Çatışma esnasında evi imha etmek için RPO-A lav silahları kullanıldı. Çatışmanın bitmesinin ardından konut, tanklarla ve zırhlı personel taşıyıcılarla ezildi. Yıkıntıların incelenmesinin ardından Rus kafirlere karşı saatler boyunca kahramanca direnen iki mücahidin Emir Rabbani ve yardımcısı Nabi Nabiyev oldukları anlaşıldı.

 

Rabbani Halilov

 

EY KUTLU ŞEHİD! HAYALİNİ KURDUĞUN ŞEHADETE BÖYLE MÜBAREK BİR GÜNDE KAVUŞTUN. SANA VE SENİN YOLUNU SÜRDÜRENLERE SELAM OLSUN

 A.Halim-Rabbani-Hafs

 

 

 

Tevhidhaber