Şehid Muhammed Durra...VİDEO

Şehid Muhammed Durra...VİDEO

İntifadanın ilk gününde Gazze'de Siyonist israilli bir askerin, babasının arkasına sığınmasına rağmen kurşunları sonucu şehid olan Muhammed(ALLAH ona rahmet etsin).

Dünya herzamanki gibi bu görüntüleri görünce ayağa kalktı bu görüntüler herkesin yüreğini dağladı ama görülen o ki zulm hala devam ediyor ve bizler hiçbirşey yapmıyoruz.


Küçük Muhammed bu görüntülerden sonra Filistin İntifadasın sembolü oldu. Bir çok ülkede muhammed için çeşitli şiirler yazıldı bazı görüntüler ezgiler hazırlandı.

Muhammed, saglam karakterli bir çocuktu. Büyüyünce profesör olmak istiyordu. Ancak profesör olamadi 12 yasinda sehid oldu.


Anne Emel Durra, metanetiyle dikkat çekiyor.


"Önce kulagima bazi söylentiler geldi. Bir sehit haberi duydum ama ölen çocugun adinin Rami oldugunu söylediler, o zaman benim çocugum degil dedim. Ardindan esim Cemal'in adi söylenmeye basladi. O zaman kuskularim artti. Bir anda sokaktan gürültüler gelmeye basladi, kapiyi açtigimda her seyi anladim."

Peki küçük Muhammed'in annesi, oglunun ölümünü nasil karsiladi ?
İste burada annenin dilinden, bir kelime hiç düşmüyor: Şehid kelimesi...


"Oglum hamdolsun sehid oldu. Zaten o sehid olmayi çok arzulardi.
Ama ne de olsa bir anneyim, içimde oglunu kaybetmis bir annenin izdirabi tabii ki var"...


Anne Emel Durra, küçük oglunun ölüm görüntülerini ilk kez televizyonda izlemis... Iste hissettikleri...

"Hayatimda öyle bir manzara görmedim. Neredeyse deliriyordum. 1986 yilinda baslayan İntifada zamaninda bile, böyle bir sey görmedim... Hem eşimin, hem oglumun üzerine kursun yağdırdılar. Önce oğlumu ayagindan vurdular, bagirmaya basladi. Babasi ona "oglum dayan ben seni korurum" dedi. O da baba ben dayanirim diye bagiriyordu. Bu arada kocam kursun altinda etraftakilere yetişin yardim edin, çocuğum ölüyor diye bagırdı. Ama İsrail askerleri ateşe devam ettiler. İlk kursun yavrumun ayagindan ikincisi ise karnindan girdi. Babasinin elinden hiç birsey gelmedi. Oğlum oracıkta öldü..."