Şehid Ebu Hafs'ı Unutmadık...(FOTO)

Şehid Ebu Hafs'ı Unutmadık...(FOTO)

1973 Yılında Ürdün’de Doğan Ebu Hafs Üniversite Eğtiminin Ardından 1995 Yılında Ruslara Karşı Savaşmak İçin Çeçenistan’a Geçti...

1973 Yılında Ürdün'de Doğan Ebu Hafs Üniversite Eğtiminin Ardından 1995 Yılında Ruslara Karşı Savaşmak İçin Çeçenistan'a Geçti. Uluslararası Gönüllü Mücahidlerin Lideri Olan Komutan Hattab'ın Grubuna Katılan Ebu Hafs, Üstün Zekası Ve Birikimi Nedeniyle Bu Grubun Eğitmeni Olarak Görevlendirildi.


Komutan Hattab'ın Şehadetinden Sonra Onun Yerine Geçen Komutan Ebu Velid'in Yardımcısı Olan Ebu Hafs, Ebu Velid'in De Şehadeti Üzerine, Çeçenistan'daki Yabancı Direnişçilerin Komutanı Oldu. Çeçenistan Yabancı Mücahidlerinin Komutanığını Üstlenen Ebu Hafs Güler Yüzlülüğü, Mücahidlere, Çeçen Halkına Olan Sıcaklığı Ve Askeri Operasyonlardaki Kabiliyeti İle Bütün Dünya Müslümanları Tarafından Sevilen Bir Şahsiyetti.


Mücahidler Arasından Takvasıyla Öne Çıkmıştır. Lakin Rabbimizin Emri İle 26 Kasım 2006 Tarihinde Ebu Hafs Firdevslere Göç Etti. Gurubuyla Birlikte Cephede Gösterdiği Başarılar Nedeniyle Çeçen Halkı Arasında Büyük Bir Üne Kavuşan Ebu Hafs, Kafkas Mücahidleri Şura Konseyi'nde, Komutan Şamil Basayev'in Birinci Yardımcılığına Getirilmişti. Şamil Basayev'in Şehadetinden Sonra Çeçen Direnişçilerin Yeni Lideri Dokko Umarov'un Yardımcılığı Görevine Getirilen Ebu Hafs, Ayrıca Çeçenistan'daki Yabancı Mücahidlerin Kumandanlık Görevini De Yürütüyordu.



Şehadeti:

Ebu Hafs'ın 26 Kasım 2006 Tarihinde LOJİSTİK FAALİYETLER Ve Dağistan Cephesinin Ziyareti İçin Bulunduğu Dağıstan'ın Hasavyurt Kasabasında İşgalci Ruslarla Girilen Ve Gün Boyu Süren Çatışmada Ebu Hafs Çatışma Sürerken Sol Şakağının Üstünden Aldığı Keskin Nişancı Atışı Nedeniyle Şehadete Kavuştu.
Ebu Hafsla Birlikye Dört Mücahidde Cennete Kanatlandılar inşALLAH"


Ebu Hafsın Cihad Hayatı Afgan-Sovyet Savaşı İle Başlamış Tacikistanda Devam Etmiş Çeçenistan Zirveye Çıkmış Ve Nihayetinde Dağistanda Şehadetle Sonuçlanmıştır.

ALLAH (ŞANI EN YÜCE) ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN"""



O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar, Allah yolunda çarpışsınlar. Kim Allah yolunda çarpışır sonra öldürülür veya üstün gelirse ona büyük bir ecir vereceğiz. " (Nisâ, 4/74)

 

komutanebuhafs.jpg